Real Madrid'in sakatlık çilesi bitmiyor: David Alaba sezonu kapattı!

Real Madrid İspanya La Liga
Real Madrid'in sakatlık çilesi bitmiyor: David Alaba sezonu kapattı!

Real Madrid'de ardı arkası kesilmeyen sakatlıklara bir yenisi daha eklendi. Dün akşam Villarreal ile oynanan maçta sakatlanan Avusturyalı stoper David Alaba'nın çapraz bağlarının koptuğu ve sezonu kapattığı bildirildi.

İspanya La Liga'nın 17. haftasında Real Madrid sahasında karşılaştığı Villarreal'i 4-1 mağlup etti.

Eflatun-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Jude Bellingham, 37. dakikada Rodrygo, 64. dakikada Brahim Diaz ve 68. dakikada Luka Modric kaydetti.

Konuk Villarreal'in tek golü ise 54. dakikada Jose Luis Morales'den geldi.

Bu sonucun ardından puanını 42'ye çıkaran Real Madrid maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, Villarreal 16 puanla 14. sıraya geriledi.

SAKATLIK RÜZGARI KESİLMİYOR: ALABA DA SEZONU KAPATTI!

Real Madrid'in Avusturyalı stoperi David Alaba'nın, Villarreal müsabakasının 35. dakikasında yaşadığı sakatlığın ardından oyuna devam edememiş, sağlık görevlilerinin yardımıyla oyundan çıkmıştı.

Karşılaşmanın ardından Real Madrid'den yapılan açıklamada, "Oyuncumuz David Alaba'ya yapılan tetkikler sonrasında sol dizinde ön çapraz bağın koptuğu tespit edildi. Oyuncumuzun önümüzdeki günlerde ameliyat edilmesi planlanıyor" ifadelerine yer verildi. 

31 yaşındaki tecrübeli savunmacının yaklaşık 8 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor. Bu da 2023-24 sezonunun geri kalanında ve yedi ay sonra başlayacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) forma giyemeyeceği anlamına geliyor.

Alaba, bu sezon Real Madrid formasıyla 16 maçta görev yapmış ve iki asist üretmişti.

ANCELOTTI: "KARİYERİM BOYUNCA BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMADIM!"

Daha önce Thibaut Courtois ve Eder Militao'nun da ön çapraz bağ kopardığı Real Madrid'de İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti, Alaba'nın da aynı sakatlığı yaşamasını şu sözlerle değerlendirdi:

"Sağlık departmanının raporu bunun bir ön çapraz bağ sakatlığı olduğunu söylüyor. Çok yazık, çok üzgünüz. Bir oyuncu daha kaybettik. Kariyerim boyunca dört aylık bir süreçte hiç 3 ön çapraz bağ sakatlığı yaşandığına şahit olmadım, inanılmaz bir şey bu. Yaşadığımız tüm sakatlıklara rağmen herkesin yapacağımızı düşündüğünden daha fazlasını yaptık. Devam etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok."

Real Madrid'in ara transfer döneminde stoper hattına takviye yapması bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV