Real Madrid'in 'kaslı' Arda Güler planı

Arda Güler Real Madrid
Real Madrid'in 'kaslı' Arda Güler planı
DepoPhotos

Real Madrid, Arda Güler'den memnun olmakla birlikte milli futbolcunun fiziken kuvvetlenmesi için bir plan hazırladı.

18 yaşında olan Arda Güler'in teknik kalitesi İspanyollara göre tek kelimeyle inanılmaz. Nitekim Valdebabas'taki antrenmanlarda oyuncuyu izleyenlerin ilk yorumu da hep bu oldu. Ancak izleyenlerin ve Real Madrid teknik ekibinin ikinci bir tespiti daha var. Henüz yaşı nedeniyle Arda'nın vücudu gelişimini sürdürüyor. Ancak yaşına göre fizik durumu olması gerekenden geride.

AS'ta yer alan Carlos Forjanes imzalı haberde Real Madrid'in oyuncuya imza attırmadan önce de bu durumun farkında olduğu sağlık kontrolünde de bu eksiği teyit ettiği yazıldı.

Real Madrid, Arda Güler'in kas kütlesi kazanması ve dayanıklılığını artırması için bir plan hazırladı.

Forjanes'in haberine göre Arda Güler, Fenerbahçe formasıyla 35 maçın 18'inde ilk 11'de oynadı ve bunların sadece 5'inde 90 dakikayı tamamladı. Bu 5 maç da Nisan ayının son haftasından itibaren başlıyor. Yani Arda daha fazla süre aldıkça daha uzun süre sahada kalmayı başardı.

Forjanes'in bu yazdıkları "Yoksa Arda Güler forma bulamayacak mı?" sorusunu akla getirdi. Ancak Real Madrid bunu ilk kez yapmıyor. Vinicius Jr. ve Rodrygo da İspanya'ya geldiklerinde Arda'dan farklı bir fiziğe sahip değillerdi. Hatta Arda Güler'in şu anki fiziki durumu Rodrygo'nun 18 yaşına bastığı günkü durumuyla veri açısında büyük benzerlikler gösteriyor.

Rodrygo artık takımda sürekli oynayabilir. Ancak o dönemdeki Rodrygo'yla bugünkü Rodrygo tamamen farklı vücutlara sahip.

Rodrygo'nun hem bacaklarını kuvvetlendirmek hem de vücudun üst bölümünü daha güçlendirmek için bir çalışmaya tabi tutulduğu biliniyor. Bu çalışma sonrası Rodrygo 'yağsız' 3 kilo kas kütlesi kazanmıştı. Benzer bir uygulama Arda Güler için de uygulanacak.

Arda'nın güçlenerek Camavinga, Valverde, Bellingham, Vinicius ve Rodrygo gibi dikey ve dinamik futbol anlayışına fiziken de uygun hale gelmiş olacak.

Milli futbolcumuz Real Madrid'e imza attığında "Hiçbir yere gitmeyeceğim. Real Madrid'de kalacağım, burada efsane olmak istiyorum" diyerek bu meydan okumayı zaten kabul etmişti. Bir haftalık tatilini feda edip soluğu Valdebabas'ta almasının da ana nedeni buydu. Ancelotti ve kulüp yönetimi de şu ana kadar Arda Güler'den çok memnun.

Kaynak: Haber Global TV

Real Madrid Arda Güler İspanya La Liga