Real Madrid'in çaylakları: İlk kez Şampiyonlar Ligi finalinde oynayacaklar!

Real Madrid Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi Arda Güler Jude Bellingham
Real Madrid'in çaylakları: İlk kez Şampiyonlar Ligi finalinde oynayacaklar!
Fotoğraf: DepoPhotos

Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Dortmund, Londra'da karşı karşıya gelecek. İki takımda da bu tecrübeyi daha önce yaşamış oyuncular var.

Real Madrid'de 18 oyuncu daha önce Şampiyonlar Ligi finali görürken 6 oyuncu ise kariyerlerindeki ilk Devler Ligi finaline çıkacak.

İspanyol devinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finalini tadacak oyuncular kadroya alınmaları halinde Fran Garcia, Brahim Diaz, Arda Güler, Mario Martin, Jude Bellingham ve Joselu olacak. Brahim Diaz geçen sene Milan'la Devler Ligi'nde yarı final tecrübesine sahip.

Rakip Borussia Dortmund'da ise durum biraz farklı. Alman ekibinde sadece 4 oyuncu daha önce final gördü. Geriye kalan 25 oyuncu ilk kez bu kupada final mücadelesi yapacak.

Dortmund'da Niklas Süle, 2020'de PSG'ye karşı Devler Ligi'ni kazanan Bayern Münih takımındaydı ve 65 dakika forma giydi.

Emre Can ise 2012'de Chelsea'ye karşı penaltılarda kaybedilen finalde Bayern Münih takımının bir parçasıydı. Sonra 2013'te yine Bayern formasıyla Dortmund'a karşı final oynadı. 2018'de ise Real Madrid'e finalde kaybeden Liverpool'un kadrosundaydı.

Dortmund'un Bayern'e 2013'te kaybetti Şampiyonlar Ligi finalinde kadroda yer alan Mats Hummels ve Marco Reus da diğer final heyecanı yaşayan Dortmund'lu oyuncular.