Real Madrid'in Arda Güler transferinin perde arkası: Her şey 16 Mart 2023'te Fenerbahçe - Sevilla maçında başladı..

Arda Güler Real Madrid Fenerbahçe transfer haberleri
Real Madrid'in Arda Güler transferinin perde arkası: Her şey 16 Mart 2023'te Fenerbahçe - Sevilla maçında başladı..

Milli futbolcu Arda Güler'in Fenerbahçe'den İspanyol devi Real Madrid'e transferinin perde arkası süreci ortaya çıktı.

The Athletic'ten Mario Cortegana, Arda Güler'in Real Madrid'e transferinde bilinmeyenleri anlattı. Herkes Real Madrid'in son anda devreye girdiği düşünüyordu, ancak gerçek biraz daha farklıydı.

Arda Güler, 20 milyon Euro'luk transferinin üzerinden 184 gün geçtikten sonra nihayet Real Madrid formasını giydi.

Sakatlık sorunları nedeniyle 6 ay boyunca takımdan uzak kaldı, maçları tribünlerden izledi.

Ancak bu uzun bekleyiş müthiş bir başlangıçla sona erdi.

Arda'nın ilk 11'de sahaya çıkması herkesi şaşırtmıştı. Arandina maçında hava çok soğuktu, saha berbattı. Sakatlanmasın diye sakınılan bir futbolcunun bu şartlarda ilk 11'de sahaya sürülmesi soru işaretlerine neden olmuştu.

SAKATLIK ENDİŞESİ YOKTU

Ancak üzerinden çok geçmeden Arda, havadaki bulutları dağıttı. The Athletic'ten Mario Cortegana, ismini vermek istemeyen bir Real Madrid yetkilisine dayandırarak "Onun fiziksel durumuyla ilgili hiçbir endişe yoktu" diyerek herkesi şaşırttı.

59 dakikalık resitalinde iyi bir izlenim bırakan Arda Güler kendini İspanyol basınının manşetlerinde buldu.

En çok konuşulan olay, itirazlarına rağmen Dani Ceballos'un elinden kararlı bir şekilde topu alıp frikiği kullanmasıydı.

17 yaşında ilk milli maçına çıkan ve 4 kez milli formayı giyen Arda Güler, 6 aydır devam eden Real Madrid macerasında 3 kez sakatlandıktan sonra 'beklemeye değer' olduğunu herkese gösterdi.

ARDA TRANSFERİNİN BİLİNMEYENİ

Şimdi gelelim Arda Güler'in Real Madrid'e transferinde bilinmeyenlere.

Herkes olayı Arda Güler tam Barcelona'ya imza atmak üzereyken Real Madrid devreye girdi ve bu işi bitirdi diye biliyor.

Aslında olan ise biraz daha farklıydı.

Real Madrid'in baş gözlemcisi Juni Calafat liderliğindeki Real Madrid scout ekibi, geçen sezon daha bitmeden Arda Güler'in Fenerbahçe'deki performansıyla ilgili kulüp yönetimine birkaç rapor sundu ve oyuncunun transfer edilmesi gerektiği tavsiyesi verildi.

JOSE ANGEL SANCHEZ ONAYLADI

Takımın genel müdürü Jose Angel Sanchez vakit geçirmeden aynı zamanda Thibaut Courtois'ın da menajeri olan Arda Güler'in temsilcilerinden biriyle Mayıs 2023'te bir görüşme gerçekleştirdi.

Aslında Arda Güler'i izleyen tek Real Madrid değildi. Atletico Madrid daha önceden onu satın almak için harekete geçmişti bile. Manchester City de geldi, Pep Guardiola onu özellikle istiyordu. Paris Saint Germain'le de görüşmeler yapıldığı biliniyor. Basına da yansıyan Ajax da listedeydi.

Fenerbahçe ile 2025'e kadar sözleşmesi olan Arda'nın 5 milyon Euro'ya serbest kalması mümkündü. Ancak bu durum Arda'nın oyun süresine göre yükselecek şekilde sözleşmeye yansıtılmıştı. Özellikle nisan ayından itibaren takımda düzenli oynamaya başlayıp parladı. Bonservis bedeli böylece 17,5 milyon Euro'ya kadar yükseldi.

ŞARTLARINI KABUL ETSEYDİ ARDA BARCELONA'YA İMZA ATABİLİRDİ

Sezon tamamlanırken Barcelona da Arda'yı kadrosun katma kararı almıştı. Diğer kulüplerin aksine çok daha aktif davrandı. Deco bizzat Türkiye'ye geldi. Kamuoyuna Arda Güler'e olan ilgilerini de ilan ettiler. Katalan basını Arda Güler'in Barcelona'ya imza atacağından çok emindi. Ancak Arda Güler'e yakın kaynaklar milli futbolcumuzun Barcelona tarafından ikna edilemediğini söylüyor. Arda Güler takımın ekonomik istikrarsızlığından ve A takıma kayıt şartının kabul edilmemesinden endişeli olduğu için ikna edilemedi. Ayrıca Barcelona taksitli ödeme yapmak istiyordu ve Fenerbahçe de buna pek sıcak bakmıyordu. Barça'nın planı Arda'nın 1 yıl daha Fenerbahçe'de oynayıp sonra takıma katılmasıydı.

Tüm bu haberler Türk ve İspanyol medyasında yankılanmaya başlayınca Real Madrid son darbeyi vurmak için harekete geçti.

Real Madrid'in scout ekibi Mart ayında Arda Güler için hazırlanan rapora 'FICHAR' damgasını zaten basmıştı. Raporu onaylayan isim ise Jose Angel Sanchez'di, başkan Florentino Perez'i de ikna etmişti.

FENERBAHÇE SEVILLA MAÇI  DÖNÜM NOKTASI

Onay verilmeden önce Fenerbahçe'nin son 16 turunda Sevilla'yla yaptığı maç da izlenmişti.

Menajeriyle hızla görüşüldü, sözleşmesi incelendi ve resmi teklif sunuldu. Ancak Arda Güler'i Barcelona'ya imza atmaktan alıkoyan 'hemen transfer olma ve A takımda kalma' şartı Real Madrid'in de karşısına çıktı. Bunun üzerine Carlo Ancelotti'ye danışıldı. İtalyan hoca olur verince Arda'ya A takımda kalacağının garantisi verildi. Ancelotti bu durumu Arda Güler'i arayarak bizzat oyuncuya güvence verdi. Kendisinden beklenenleri de tek tek anlattı.

İstanbul tarafındaysa Fenerbahçe, Arda Güler'i en azından 1 yıl daha takımda tutmak istiyordu. Arda Güler transfer olmak istiyordu ancak iyi bir Fenerbahçeli olan futbolcu, geride kötü bir izlenim bırakmak istemedi. Burada devreye babası Ümit Güler girmişti. 5 milyon Euro'ya gidebilecekken oynadığı süreye göre bonservis bedelinin artması maddesini oyuncunun Fenerbahçe'ye olan sevgisinden dolayı kabul etti.

Real Madrid, Fenerbahçe'nin ikna olmasını kolaylaştırmak için 17,5 milyon Euro'luk serbest kalma bedelinden daha fazlasını teklif etti. Oyuncunun piyasa değerinin 30 milyon Euro olduğunu kanaat getiren Real Madrid, 20 milyon artı bonuslar ve bir sonraki satıştan yüzde 20'lik pay karşılığı Fenerbahçe ile anlaştı.