Real Madrid'i yasa boğan ölüm! Efsanevi isim Miguel Angel hayatını kaybetti

Real Madrid 2024'te hayatını kaybeden ünlüler İspanya La Liga
Real Madrid'i yasa boğan ölüm! Efsanevi isim Miguel Angel hayatını kaybetti
FOTOĞRAF: Real Madrid Resmi İnternet Sitesi

Real Madrid ve İspanya futbolunun efsanevi isimleri arasında yer alan unutulmaz kaleci Miguel Angel 76 yaşında hayatını kaybetti.

Milli futbolcu Arda Güler'in de formasını giydiği Real Madrid'in efsanevi isimleri arasında yer alan Miguel Angel 76 yaşında hayatını kaybetti.

Madrid ekibinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Tarihimizdeki en iyi kalecilerden biri olan Real Madrid ve İspanya futbolunun efsanesi Miguel Angel'in ölümünü büyük bir üzüntüyle sizlerle paylaşıyoruz. Real Madrid, Miguel Angel'in ailesi, eski takım arkadaşları ve tüm sevenlerine başsağlığı mesajını iletmektedir" ifadeleri yer aldı.

1968 ve 1986 yılları arasında toplamda 18 sezon boyunca Eflatun-beyazlılarda kaleci olarak forma giyen Miguel Angel kulüpte 2 UEFA Kupası, 8 İspanya La Liga, 5 İspanya Kral Kupası ve 1 Lig Kupası kazanma başarısı gösterdi. Angel ayrıca 1975-1976 sezonunda Zamora Kupası'nı da kazandı.

İspanya Milli Takımı'nın da formasını 18 kez sırtına geçiren efsanevi file bekçisi, ülkesiyle 1978 ve 1982 Dünya Kupası kadrolarında da yer aldı.

Miguel Angel, 18 sezonluk oyunculuk döneminin yanı sıra Real Madrid'de kaleci antrenörlüğü, Takım ve Tesis Yöneticiliği gibi farklı görevlerde de bulundu.

2024'te hayatını kaybeden ünlüler