"Real Madrid için dibe vurmaktan daha kolay bir şey yok"

Real Madrid futbol
"Real Madrid için dibe vurmaktan daha kolay bir şey yok"

Sorunlarla boğuşan Real Madrid'in durumunu masaya yatıran Real Madrid'in eski genel direktörü Jorge Valdano, Kylian Mbappe'nin gelişi ve Kroos'un gidişiyle İspanyol devinin sorunlarının değiştiğini söyledi.

Jorge Valdano Marca'nın sorularını yanıtladı.

Jorge Valdano, "dibe vurduk" diyen Real Madrid oyuncuları hakkında ne düşünüyor?

Real Madrid'de dibe vurmaktan daha kolay bir şey yoktur, yani 40 maçın birini kaybedersiniz ve zaten dibe vurmuş olursunuz. Bu çok tekrarlanan bir durumdur. Her durumda, oyuncular bu tür durumlarla yüzleşmek için her geçen gün psikolojik olarak daha hazırlıklı oluyorlar ve onlarla toplu olarak yüzleşmek en iyisi, hayal kırıklığı yaratan nedenleri aramadan önce suçluyu arama alışkanlığımız var, bu yüzden üzerinde çalışacağız. Bir öğretmen olan ve Real Madrid'in sorunlarına çözüm bulacak olan Carlo.

Bunda suçlular var mı?

Hayır. Geçen gün kötü bir maç olduğu çok açık, ortada akıcılık yoktu. Endrick'i suçlayabilir miyiz? Futbol açısından ölçebileceğimiz koşullarda top alamazsa, ona çok az sorumluluk verebiliriz. Bunun için kolektif çözümler aramalı ve sorunu birlikte çözmeliyiz.

Pek çok kişi, Mbappé ve arkadaşları geldiğinde durumun güllük gülistanlık olacağını, tüm maçlarını 5-0 kazanacaklarını ve Madrid'in fiilen ligi kazanacağını düşünüyordu

Evet, aslında beklentiler çok aldatıcı ve kulübe bir fenomen geldiğinde, bu fenomen tüm sorunları çözecek gibi görünüyor ve gerçekte onları çözmüyor. Bu sadece sorunları değiştiriyor çünkü Mbappé'nin geldiğini ama Kroos'un gittiğini unutmamalıyız. Mantıksal olarak Mbappé'nin ağırlığı medya ve futbol açısından çok daha fazla.

Kroos orada olmadığı için mi Madrid kaybediyor?

Hayır. Ancak takıma büyük dinamizm katan bir oyuncu olduğu da bir gerçek. İnanılmaz çünkü ona oynama dinamiği kazandırdı ama futbolda sadece fiziksel hız ve zihinsel hız yok, teknik hız da var ve bu son iki hızda Kroos kelimenin tam anlamıyla olağanüstüydü, alışılmışın dışındaydı.