Real Madrid efsanesi hayatını kaybetti

Real Madrid futbol
Real Madrid efsanesi hayatını kaybetti

Real Madrid'in efsane futbolcusu ve onursal başkanı Amancio Amaro hayatını kaybetti.

HABER GLOBAL - Real Madrid, kulüp efsanelerinden Amancio Amaro'nun 83 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Aynı zamanda kulübün onursal başkanı da olan Amancio, hem Real Madrid'in hem de dünya futbolunun en büyük efsaneleri arasında sayılıyor.

1962 yılında Deportivo de La Coruna'dan Real Madrid'e transfer olan Amancio, tam 14 sezon boyunca, 1976'ya kadar Real Madrid formasını giydi.

Tüm dünya futbolu için örnek bir isim oldu. 1966'da Brüksel'deki Heysel Stadyumu'nda Real Madrid'in kazandığı Altıncı Avrupa şampiyonluğunda onun imzası vardı. Partizan karşısında takımının ilk golünü o kaydetmişti.

Amancio, Real Madrid formasıyla 9 kez La Liga şampiyonluğu, 3 kez Kral Kupası şampiyonluğu ve 1966 Avrupa Kupası'nı kazanmıştı.

471 kez formasını giydiği Real Madrid adına 155 gol kaydetti, 2 kez ligde gol kralı oldu.

İspanya Milli Takımı'nın formasını da 42 kez giydi. İspanya'nın ilk Avrupa Futbol Şampiyonası şampiyonluğunda takımın bir parçasıydı. 1968'de FIFA Dünya Kupası'nda 1968 yılında Maracana'da Brezilya'ya karşı oynanan maçta o da sahadaydı.

Amancio teknik direktör olarak ise 1984 yılında Real Madrid'in ikinci takımı Castilla'yı İkinci Lig şampiyonu yaptı. Ki Real Madrid Castilla'yı İspanya futbol tarihinde şampiyon olan ilk ve tek rezerve takımı olarak tarihe geçti.

Kaynak: Haber Global TV

Real Madrid hayatını kaybetti