Rangers'ı 10 kez şampiyon yapan efsane menajer Walter Smith hayatını kaybetti

futbol
Rangers'ı 10 kez şampiyon yapan efsane menajer Walter Smith hayatını kaybetti

Rangers'ı arka arkaya 9 sezon şampiyon olduğu dönemin 7'sinde görev yapan efsanevi menajer Walter Smith, 73 yaşında hayatını kaybetti.

Rangers kulübü, efsanevi menajeri Walter Smith'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mart ayında ameliyat olan Smith geçen ay bir golf etkinliğinde ortaya çıkmıştı.

73 yaşında hayata gözlerini yuman efsanevi menajer, 1990'larda Rangers'ın 9 sezon arka arkaya şampiyon olduğu dönemde 7 sezon görev yaptı. Ayrılığın ardından geri döndüğünde Rangers'ı 3 kez daha zafere ulaştırdı. Takımını 2008'de UEFA Kupası finaline taşıdı.

Smith 2011'de görevi bıraktıktan sonra Rangers uzun yıllar şampiyon olamamıştı. Rangers ancak geçen yıl şampiyonluğa ulaşabildi.

Rangers'ı 10 kez şampiyon yapan efsane menajer Walter Smith hayatını kaybetti - Resim : 1

Rangers dışında Everton ve İskoçya Milli Takımı'na yöneten ve kendisine soyadıyla değil adıyla hitap edilmesini isteyen ünlü menajer, Manchester United ve İskoçya Milli Takımı'nda Sir Alex Ferguson'ın yardımcılığını da yaptı.  Futbolculuk döneminde ise Dundee United ve Dumbarton'un formalarını giydi.

Rangers Başkanı Douglas Park yaptığı açıklamada "Rangers yönetim kurulu, personel ve futbolcular adına Smith ailesine derin taziyelerimi iletiyorum. Walter arkasında geniş bir aile bıraktı. Walter'ın Rangers'ta her birimiz için ne ifade ettiğini özetlemek neredeyse imkansız. Bir Rangers'lını sahip olması gereken her şey onda vardı" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Rangers Alex Ferguson