Davy Pröpper, 30 yaşında futbolu bıraktı

Davy Pröpper, 30 yaşında futbolu bıraktı

Hollanda Eredivisie ekiplerinden PSV Eindhoven'ın deneyimli orta saha oyuncusu Davy Pröpper, futbola olan sevgisini kaybettiğini söyleyerek kariyerini noktaladığını duyurdu.

Eredivisie ekiplerinden PSV Eindoven'da sürpriz bir emeklilik kararı alındı.

PSV'nin 30 yaşındaki Hollandalı milli orta sahası Davy Pröpper kariyerini noktaladığını duyurdu. Oyuncunun emeklilik kararı kulübün internet sitesinden duyuruldu.

Futbol sevgisini kaybettiğini belirten Pröpper, "Yurt dışında oynadığım dönemde futbol sevgimi yavaş yavaş kaybettiğimi fark ettim. Hollanda'ya geri döndüğümde futboldaki eğlencenin benim açımdan geri döneceğini umuyordum. Ama ne yazık ki futbol ikliminde kendimi rahat hissetmediğim için bu beklentim gerçekleşmedi. Artık istemiyorum, bu yüzden futbolla işim bitti. Tam olarak ne istediğimi, tutkularımın ve ilgi alanlarımın ne olduğunu bulacağım. Artık aileme vakit ayıracak zamana sahibim." ifadelerini kullandı.

Futbola Vitesse alt yapısında başlayan Pröpper sonrasında PSV ve Brighton formalarını giydi. Kulüp düzeyinde 388 maçta görev yapan Pröpper, 46 gol atıp 48 de asist üretti.

30 yaşındaki merkez orta saha, ülkesi Hollanda adına da 17 maça çıkmış ve 3 gole imza atmıştı.

Kaynak: Diğer

PSV