PSG'den Barça karşısında müthiş geri dönüş

HABER MERKEZİ
UEFA Şampiyonlar Ligi FC Barcelona PSG Kylian Mbappe Borussia Dortmund
PSG'den Barça karşısında müthiş geri dönüş
FOTOĞRAF: Reuters

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Paris Saint Germain 3-2 yenildiği maçın rövanşında deplasmanda karşılaştığı Barcelona'yı 4-1 yenerek yarı finale yükselen taraf oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Barcelona 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında sahasında Paris Saint Germain ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Barça, Brezilyalı yıldızı Raphinha'nın 12. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti.

Katalan ekibinde Ronald Araujo maçın 25. dakikasında direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve bu dakikadan sonra karşılaşmada işler PSG lehine değişmeye başladı.

Fransız ekibi, sezon başında FC Barcelona'dan kadrosuna kattığı Ousmane Dembele'nin 40. dakikada attığı golle maçta dengeyi sağladı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf PSG oldu. Achraf Hakimi'nin pasında Vitinha konuk ekibi 2-1 öne geçirdi.

Maçın 61. dakikasında Barcelona'dan Cancelo'nun Ousmane Dembele'ye yaptığı müdahalenin ardından PSG penaltı kazandı. 61. dakikada penaltı noktasına gelen Kylian Mbappe skoru 3-1'e getirdi.

Maçın 89. dakikasında gelişen kontra atakta Paris Saint Germain yıldız ismi Kylian Mbappe ile bir gol daha bularak skoru 4-1'e getirdi ve tur biletini alan taraf oldu.

Mücadelenin 56. dakikasında Barcelona Teknik Direktörü Xavi kırmızı kart gördü.

İki maçın sonunda toplam skorda Barcelona'ya 6-4'lük üstünlük kuran PSG yarı finalde Borussia Dortmund'un rakibi oldu.