PSG rekor transfer için geri sayıma geçti!

PSG Napoli transfer haberleri
PSG rekor transfer için geri sayıma geçti!
DepoPhotos

Yıldız futbolcusu Kylian Mbappe'ye veda etmeye hazırlanan Fransız devi PSG, Napoli'nin Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen'i renklerine bağlıyor. İşte tarihi transferin mali detayları...

PSG'nin önerdiği sözleşme uzatma teklifini defalarca kez reddeden Kylian Mbappe, sezon sonunda bedelsiz takımdan olarak ayrılacak. 25 yaşındaki Fransız golcünün Real Madrid'le 5 yıllık sözleşme imzaladığı belirtiliyor.

Mbappe ile ayrılığı istemese de kabullenmek zorunda kalan PSG, Napoli'nin golcü ismi Victor Osimhen'i gözüne kestirdi.

Napoli'de yayınlanan yerel gazete Il Mattino'nun haberine göre; PSG, Victor Osimhen ile yıllık 13 milyon Euro'dan 4 senelik anlaşmaya vardı.

Fransız devinin Napoli'ye de 120 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu ve kulüpler arasındaki görüşmelerin önümüzdeki günlerde sıklaşacağı belirtildi.

NAPOLI TARİHİNİN EN PAHALI OYUNCU SATIŞI OLACAK

Bu transferin belirtildiği gibi 120 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında gerçekleşmesi halinde, Napoli tarihinin en pahalı oyuncu satışı gerçekleşmiş olacak. Napoli, 2016/17 sezonunda Gonzalo Higuain'i 90 milyon Euro bonservis bedeliyle Juventus'a satarak bu alanda kulüp rekoru kırmıştı.

Ayrıca PSG tarihine de geçecek olan bu transfer, Neymar (222 milyon Euro) ve Mbappe'den (180 milyon Euro) sonra Fransız devinin yaptığı en pahalı transfer hamlesi olacak.

OSIMHEN'İN NAPOLI KARİYERİ

2020 yazında 75 milyon Euro bonservis ödenerek Lille'den transfer edilen Osimhen, Napoli forması altında geçirdiği ilk 3 sezonda 101 maça çıktı ve 59 gol atıp 14 de asist üretti ve özellikle geçen sezon kazanılan tarihi şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.

Bu sezon ise şimdiye dek 26 maçta görev yapan Nijeryalı golcü, 14 gol - 4 asistlik performans ortaya koydu.