PSG'nin durumu Barcelona'dan da kötü

PSG'nin durumu Barcelona'dan da kötü

Barcelona'dan ayrılan Lionel Messi'yi maddi olarak transfer edebilecek pek kulüp yok. En büyük talibi PSG'nin durumu ise aslında hiç de iç açıcı değil.

Manchester City, Grealish'i alarak 10 numara kararını verdiğini belirtirken Messi transferi için bütün gözler Fransa ekibi Paris Saint Germain'e çevrildi.

Katar sermayeli Fransız kulübü de Messi ile yakından ilgileniyor.

Ancak imzalar atılsa bile bu transferin gerçekleşmeme olasılığı çok yüksek. Nedeniyse finansal fair play açısından PSG'nin durumunun battı denilen Barcelona'dan bile kötü olması. 

Eğer PSG, Messi'yi transfer ederse bu transferin Avrupa Komisyonu tarafından iptal edilmesi söz konusu. Komisyona yapılacak bir şikayetle sözleşmenin uygulanmaması sağlanabilir. Hatta bu konuda yapılmış bir başvuru bile var. 

PSG'nin gelirinin yüzde 99'u 2019/20 rakamlarına göre oyunculara ödenen maaş ve gelirlere gidiyordu. Aynı dönem Barcelona'da bu oran yüzde 54'tü. 

Eğer Messi ile PSG anlaşır ve sözleşmeye imza atılırsa, şikayet halinde sözleşmenin yürürlüğe girmemesi için ihtiyati tedbir kararı alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Kaynak: Haber Global TV

PSG Barcelona Finansal Fair Play Messi transfer haberleri