Premier Lig'in zirvesindeki maçta dramatik son! Manchester City, puanı 90+8'de kurtardı

İngiltere Premier Lig Manchester City Arsenal Erling Haaland
Premier Lig'in zirvesindeki maçta dramatik son! Manchester City, puanı 90+8'de kurtardı
FOTOĞRAF: Reuters

İngiltere Premier Lig'in 5. haftasında Manchester City sahasında karşılaştığı Arsenal ile 90+8. dakikada bulduğu golle 2-2 berabere kaldı.

İngiltere Premier Lig'in 5. haftasında oynanan ve şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Manchester City ile Arsenal kozlarını paylaştı.

Etihad Stadyumu'nda oynanan ve nefes kesen maçta golü bulan Manchester City oldu. 9. dakikada Savinho'nun pasında savunma arkasına hareketlenen Erling Haaland yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

ERLING HAALAND TARİHE GEÇTİ

Erling Haaland, Arsenal'a attığı golle birlikte Manchester City formasıyla 105 maçta birlikte 100 gole ulaştı ve Cristiano Ronaldo'nun bir kulüpte en hızlı 100 gole ulaşan oyuncu rekorunu egale etti.

Arsenal'ın bu gole yanıtı 22. dakikada geldi. Arsenal'ın İtalyan stoperi Riccardo Calafiori ceza sahası dışından yaptığı klas vuruşla maçta durumu 1-1'e getirdi.

'Topçular' 45+1'de karşılaşmada öne geçti. Bukayo Saka'nın kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Gabriel yaptığı kafa vuruşuyla skoru 2-1 yaptı.

45+8. dakikada Arsenal'dan Leandro Trossard, Bernardo Silva'ya yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Mücadelenin ilk yarısı Arsenal'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında Manchester City 10 kişi kalan rakibinin üstünde büyük baskı kurdu ve peş peşe pozisyonlara girmeye başladı.

90+8'DE CITY GÜLDÜ, ARSENAL ÜZÜLDÜ

Pep Guardiola'nın ekibi aradığı golü 90+8. dakikada buldu. Oyuna 2. yarıda dahil olan John Stones attığı golle skoru 2-2'ye getirdi ve takımının zorlu karşılaşmadan puanla ayrılmasında büyük rol oynadı.

Ligde ilk kez puan kaybeden Manchester City puanını 13 yaptı ve liderliğini sürdürdü, son dakikada 1 puana razı olan Arsenal ise 11 puanla 4. sırada haftayı tamamladı.