Premier Lig'e VAR 2.0 geliyor, Wolves Wolverhampton ise direnmeye devam ediyor

Haber Merkezi
İngiltere Premier Lig futbol VAR
Premier Lig'e VAR 2.0 geliyor, Wolves Wolverhampton ise direnmeye devam ediyor
Fotoğraf: DepoPhotos

Geçen sezon Premier Lig kulüplerin birçoğu VAR uygulamasıyla devam edilmemesi talebinde bulunmuştu. Ancak Premier Lig yönetimi kulüplere bazı değişikliklerle VAR'a devam edilmesini istiyor.

Geçen mayıs ayında Wolverhampton kulübü, İngiliz futbolunda VAR'ın sona erdirilmesi için oylama talebinde bulunmuş ve Premier Lig'de şok etkisi yaratmıştı.

Kulüpler bugün Wolves'un tartışmak için toplanıyor, gelen ilk bilgilere göre bazı değişiklikler yapılarak VAR'a devam edileceği söyleniyor.

BBC'de yar alan habere göre Premier Lig yönetimi, 20 kulübe müsabakalarda VAR'ın olmasının avantajlarını anlatan bir belge gönderdi. VAR İyileştirme Planı adı verilen raporda, VAR yardımı olmasaydı meydana gelebilecek 100 pozisyonla ilgili bilgi verildi.

Mektupta hakemlere yapılan 105 doğru VAR çağrısına karşılık sadece 5 hatalı VAR müdahalesinin olduğu öne sürüldü. Ayrıca VAR'ın kaldırılması halinde İngiliz hakemlerinin uluslararası müsabakalarda görev alamayacağı ve bunun Premier Lig'in itibarına zarar vereceği vurgulandı.

Belgede VAR'da yapılması planlanan iyileştirmeler de anlatıldı. Özellikle oyunu yavaşlatan ve maçların temposunu düşüren zaman kaybı sorunlarının varlığı kabul edildi. Önerilen değişiklikler arasında hakemlerin kararlarının alındığı anda kamuoyuna duyurulması bulunuyor. Manchester City, Arsenal ve Liverpool'un belgedeki değişiklik önerilerini olumlu bulduğu ve VAR'la devam yönünde karar alacağı söyleniyor.

Ancak bütün olayı başlatan Wolverhampton'ın fikri değişmedi. Uygulamanın futbola zarar verdiği konusunda ısrar eden Premier Lig kulübü "Uzun beklemeler ve VAR protokollerinin uygulanmasındaki tutarsızlıkların oyunun bütünlüğünü tehdit ettiğini" savunuyor.