Premier Lig yıldızı Tom Lockyer defibrilatör ile oynayacak

İngiltere Premier Lig
Premier Lig yıldızı Tom Lockyer defibrilatör ile oynayacak
FOTOĞRAF: Depophotos

Geçtiğimiz Aralık ayında maç esnasında kalp krizi geçiren ve yaklaşık üç dakika duran kalbi doktorlar tarafından yeniden çalıştırılarak hayata döndürülen Luton Town'ın yıldız futbolcusu Tom Lockyer, derisinin altına yerleştirilen defibrilatörü gösterdi.

16 Aralık 2023'te Bournemouth ile Luton Town arasında oynanan İngiltere Premier Lig'in 17. hafta karşılaşması, konuk ekibin yıldız futbolcusu Tom Lockyer'ın saha içinde kalp krizi geçirmesiyle yarıda kalmıştı.

Kalbi yaklaşık 3 dakika boyunca atmayan Lockyer, sahaya giren doktorların çabasıyla hayata döndürülmüştü.

Gelecekte başka bir kalp krizinin meydana gelmesini önlemek için Lockyer'ın derisinin altına implante edilebilir kardiyoverter defibrilatör (ICD) yerleştirildi. Bu cihaz kalp durduğunda devreye girerek kalbin tekrar atmasını sağlıyor.

Sky Sports'a ICD'nin nasıl çalıştığını anlatan Galli futbolcu yeniden gündem oldu.

"İŞTE BUNLAR BENİM SAVAŞ YARAM!"

"İşte bunlar benim savaş yaram" diyerek ameliyat izlerini, kanat bölgesindeki ICD'yi ve göğsünden geçen kabloyu gösteren ve cihazı anlatan Lockyer, "Alışmam biraz zaman aldı çünkü düşündüğümden daha büyük. Golf vuruşuma ise hiçbir etkisi olmadı; halâ çok kötüyüm, dolayısıyla iyiyim" diyerek yaşadıklarını mizahi bir dille dile getirdi.

Baba olmaya hazırlanan 29 yaşındaki savunma oyuncusunun futbolu bırakmayı düşünmediği ancak doktorların tavsiyesine uyacağı ve şansını fazla zorlamayacağı belirtiliyor.

Futbolculuk kariyerinde Bristol Rovers, Charlton Athletic ve Luton Town formaları giyen 29 yaşındaki Galli stoper, kulüp düzeyinde bugüne dek 444 maça çıkarken 14 gol atıp 7 de asist üretmişti.

LOCKYER İLK OLMAYACAK!

Lockyer defibrilatör ile oynayan ilk oyuncu olmayacak.

Daha önce yine sahada bayılan Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen (32) ve Bayern Münih'in eski oyuncusu Daley Blind (33) de şu anda ICD ile oynuyor. Bu iki futbolcuda takılı olan cihazlar ise boyut olarak daha küçük, kibrit kutusu ebatlarında.