Everton kulübü başkanı kansere yenik düştü

İngiltere Premier Lig Hayatını kaybetti
Everton kulübü başkanı kansere yenik düştü

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'ın başkanı Bill Kenwright 78 yaşında hayatını kaybetti. Kenwright aynı zamanda İngiltere'nin başarılı tiyatro yapımcılarından biriydi.

Everton kulübünün yıllardır başkanlığını sürdüren Bill Kenwright 78 yaşında öldü.

Everton kulübü tarafından yapılan açıklamada "Kulüp bir başkanını, bir liderini, dostusun ve ilham kaynağını kaybetti. Everton'daki herkesin düşünceleri ve duaları Kenwright'ın eşi, kızı, torunları ve sevenleriyle birlikte" denildi.

Bill Kenwright'ın Everton'la ilişkisi yönetim kuruluna ilk kez katıldığı 1989 yılına dayanıyor. Daha sonra 1999'da kulübün çoğunluk hissesini alarak başkan yardımcısı olan Kenwright, son 20 yıldır ise kulüp başkanı olarak görev yapıyordu.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Everton'ın başkanı Kenwright, karaciğer kanseriyle mücadele ediyordu. Doktorlar teşhisi ağustos ayı başında koymuştu. Yakın zamanda kanserli bir tümörün alınması için acil ameliyata alınmış ve daha sonra taburcu edilmişti.

Bill Kenwright, kulübün sahibi Moshiri'nin isteği üzerine geçiş aşamasında yardımcı olmak için Everton'ın yönetim kurulunda kalmayı kabul etmişti.

BILL KENWRIGHT HAKKINDA

Bill Kenwright, İngiliz bir tiyatro yapımcısı ve iş insanıdır. Özellikle tiyatro dünyasındaki çalışmalarıyla tanınır. Kendisi, Everton FC'nin başkanı olarak da biliniyordu.

Bill Kenwright, 4 Eylül 1945 tarihinde Liverpool, İngiltere'de doğdu. İngiltere'nin tiyatro dünyasına büyük katkıları olmuş bir ailenin çocuğudur.

Bill Kenwright, tiyatro dünyasına genç yaşlarda adım attı. 1960'lı yıllarda oyuncu olarak kariyerine başladı. Daha sonra yapımcılık alanında büyük başarılar elde etti. Kendisi birçok ünlü tiyatro oyununun yapımcısıdır.

Bill Kenwright'ın yapımcısı olduğu oyunlar arasında "Blood Brothers," "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat," "Evita," "The Rocky Horror Show" ve birçok diğer önemli tiyatro eseri bulunmaktadır.

Kenwright aynı zamanda Kenwright Films adlı film yapım şirketinin de sahibidir ve sinema dünyasında da faaliyet göstermiştir.

Bill Kenwright, İngiltere'nin tiyatro dünyasında uzun yıllar boyunca büyük bir etki yaratmış bir kişilik olarak bilinir. Daha sonra Everto kulübü başkanlığıyla adından söz ettirdi.

Kaynak: Haber Global TV

Everton hayatını kaybetti İngiltere Premier Lig