Premier Lig'den Avrupa Süper Ligi açıklaması

Premier Lig'den Avrupa Süper Ligi açıklaması

İngiltere Premier Lig yönetimi, 14 kulübün katıldığı toplantıda, Avrupa Süper Lig planının oybirliği ile reddedildiğini ve bu organizasyona katılan 6 İngiliz kulübü hakkında gerekli yasal aksiyonların alınacağını duyurdu.

İngiltere'de Avrupa'nın önde gelen 12 kulübünün kurucu üyeliğinde başlatılan ve futbol dünyasında eleştirileri de beraberinde getiren "Avrupa Süper Ligi"ne ilişkin tartışmalar sürüyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere Futbol Birliği (FA) ve Premier Lig yetkilileriyle Avrupa Süper Ligi'ne ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre, Johnson burada, hükümetin "bir avuç mal sahibinin kapalı dükkan açmasını" beklemeyeceğini belirtti.

Johnson, futbol yetkililerine "sarsılmaz" desteğini yineledi ve yeni lig planlarına son verilmesi için yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere her türlü tedbiri alacaklarını kaydetti.

Ayrıca bir toplantı da Premier Lig'de yer alan 14 kulüp arasında düzenlendi. Toplantıda çıkan kararla, Avrupa Süper Ligi girişiminin oy birliği ve şiddetle reddedildiği duyuruldu.

Premier Lig'den yapılan açıklamada da Avrupa Süper Ligi'nin durdurulması için her türlü tedbirin masada tutulduğu, futbolu korumak için taraftar grupları, FA, UEFA, FIFA ve tüm paydaşlarla birlikte çalışılacağı bilgisine yer verildi.

Premier Lig'den Avrupa Süper Ligi açıklaması - Resim : 1

Kaynak: AA

Premier Lig avrupa süper ligi İngiltere avrupa süper ligine katılan takımlar