Portekiz'den Türk hakemlere sürpriz çağrı

Halil Umut Meler Portekiz Süper Lig
Portekiz'den Türk hakemlere sürpriz çağrı
FOTOĞRAF: Shutterstock

Portekiz Futbol Federasyonu'nun Türk hakemlere gönderdiği mektupta hakemlerin formlarını koruması için Portekiz Ligi'ndeki müsabakalarda görev yapabileceğini bildirdiği iddia edildi.

Portekiz Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Jose Fontelas Gomes, Türk hakemlerin Portekiz'deki maçlarda görev yapabileceğini söyledi.

Türk hakemlerle dayanışma içinde olduklarını belirten Gomes'in Süper Lig'in yeniden başlama tarihinin açıklanmasından önce Türk hakemlere bir mektup gönderdiği öğrenildi.

Portekiz basınından Mais Futebol'da yer alan haberde; Gomes'in mektubunda "Türkiye Ligi maçlarının bir sonraki duyuruya kadar ertelendiğini göz önünde bulundurarak Türk hakemlerini desteklemek ve ritimlerinin korunmasını sağlamak amacıyla uluslararası yetkiye sahip Türk hakemlerini Portekiz'deki müsabakalara atamaya hazır olduğumuzu bildirmek isterim" yazdığı öğrenildi.

Gomes mektubunda ayrıca Halil Umut Meler'e yönelik şiddet eylemini kınadı ve "Bu sadece futbola değil hakemliğe de inkar edilemeyecek zararlar veriyor. Birlikte güvenli ve adil bir ortama sağlamak için çalışabiliriz" ifadelerini de kullandı.

ERTELEME MAÇLARINDA TARİH AÇIKLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), erteleme kararının ardından profesyonel ligler ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak maçların tarihlerini açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre Süper Lig'de ertelenen 16. hafta maçları 9,10,11 Ocak 2024 tarihlerinde oynanacak. TFF 1. Lig'de ise 16. hafta müsabakaları 19, 20 ve 21 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TFF 2. Lig'de 18. ile TFF 3. Lig'de 15. hafta ise 19-20 Aralık'ta oynanacak maçlarla tamamlanacak.

 Ziraat Türkiye Kupası'nda 9,10 ve 11 Ocak'ta oynanması planlanan 5. eleme turu müsabakaları ise 16,17 ve 18 Ocak 2024'te yapılacak.

Ayrıca, 20 Aralık Çarşamba günü oynanacağı ilan edilen Zonguldak Kömürspor-Bucaspor 1928 erteleme karşılaşması ise 28 Aralık'ta oynanacak.

Kaynak: Haber Global TV