Polonya, İsveç ve Çekya'dan FIFA'ya ortak başvuru: Rusya'da maç oynamak istemiyoruz

Rusya Ukrayna Savaşı
Polonya, İsveç ve Çekya'dan FIFA'ya ortak başvuru: Rusya'da maç oynamak istemiyoruz

Rusya'nın FIFA Dünya Kupası elemelerindeki rakibi Polonya ve muhtemel rakipleri İsveç ve Çekya, maçların Rus topraklarında oynanmaması için FIFA'ya ortak başvuruda bulundu.

Polonya, İsveç ve Çekya futbol federasyonları, Rusya'da Dünya Kupası play-off maçlarının oynanmamasını talep ettiler.

Üç ülke federasyonu yaptıkları ortak açıklamada, ''Gözlemlediğimiz askeri gerilim, milli futbol takımlarımız ve resmi delegasyonlarımız için ciddi sonuçlar doğurmakta ve güvenliği önemli ölçüde azaltmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Federasyonlar, FIFA ve UEFA'nın gelişmelere derhal tepki vermesini ve Rusya'daki maçların alternatif ülkelere alınmasını beklediklerini bildirdi.

ELEMELERDE RUSYA KİMLERLE OYNAYACAK?

Rusya, 24 Mart'taki Dünya Kupası play-off'larının yarı finalinde Polonya'yı ağırlayacak ve galip gelirse 29 Mart'ta İsveç-Çekya karşılaşması galibiyle Rusya'da karşılaşacak.

UEFA OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

UEFA, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan durumun değerlendirilmesi amacıyla yarın TSİ 12.00'de, İcra Kurulunun olağanüstü toplanacağı bilgisini paylaşmıştı.

Yarınki toplantıda, 28 Mayıs'ta Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Krestovsky Stadı'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi final maçının yerinin değiştirilmesi bekleniyor.

 

Kaynak: AA

FIFA Rusya Ukrayna savaşı rusya ukrayna son durum