Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Era Nymburk'u 84-73 yenerek yarı finale yükseldi. Karşıyaka, İspanya temsilcisi Zaragoza ile yarı finalde eşleşti.

FIBA Şampiyonlar Ligi’nin Nizhny Novgorod’da düzenlenen Sekizli Final organizasyonunun çeyrek finalinde ING Basketbol Süper Ligi temsilcisi Pınar Karşıyaka ile Çekya ekibi ERA Nymburk karşı karşıya geldi. 

Pınar Karşıyaka’da Raymar Morgan, 18 sayı ve 16 ribaund ile oynadı. Sek Henry 19 sayı ve 5 ribaund ile oynarken Amath M’Baye ise 20 sayı ve 5 ribaund buldu. Metecan Birsen de 12 sayı ve 13 ribaund ile önemli bir performans gösterdi.

Nymburk cephesinde Retin Obasohan 10 sayı üretirken Vojtech Hruban da 12 sayı ve 2 ribaund ile etkili oldu. Hayden Dalton ise 14 sayı ve 5 ribaund ile oynadı. Stephen Zimmerman 11 sayı ve 10 ribaund ile double-double yaptı.

Mücadele 73-84‘lük Pınar Karşıyaka'nın galibiyetiyle sonuçlandı. 

KARŞIYAKA'NIN RAKİBİ ZARAGOZA 

Bu sonuçla Karşıyaka, Nizhny Novgorod – Casademont Zaragoza eşleşmesinin galibi olan Zaragoza ile yarı finalde eşleşti.

UFUK SARICA MÜCADELEYİ DEĞERLENDİRDİ

Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, sezon başından bu yana koydukları performans nedeniyle yarı finali hak ettiklerini bildirdi.

Sarıca, yaptığı açıklamada, ilk yarıda ribauntlarda çok zorlanmalarına rağmen ikinci devrede bunu düzelttiklerini ve ribauntların maçın kazanılmasına etki ettiğini söyledi.

Savunmada iyi bir performans ortaya koyduklarını kaydeden Sarıca, şöyle konuştu:

"Rakibimizin hücum kapasitesi çok yüksekti. 90 sayı ortalaması ile oynayan rakibimizi 73 sayıda tuttuk. Onları çok zorladık ve istediğimizi aldık. Kazandığımız için çok mutluyum. İlk yarıda özellikle hücumda biraz gergindik ve çok top kaybı yaptık. Ancak ikinci yarıda düzelttik kendimizi ve ilk yarıda düşük yüzdeyle oynadığımız 3 sayılık basketlerde de ikinci devrede isabetimizi artırdık. Bazen top kayıpları konusunda çok basit hatalar yapsak da maçı hiç bırakmadık. Bundan sonra yarı final mücadelesini düşüneceğiz."

Sarıca, takım olarak FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ilk defa yarı final oynayacaklarını belirterek, "Bir ilki daha başardık. Takım olarak sezon başından bu yana ortaya koyduğumuz oyundan dolayı yarı finali hak ettiğimizi düşünüyorum. Bütün takımımı kutluyorum, tüm taraftarımıza, camiamıza hayırlı olsun. "dedi.

Kaynak: Haber Global TV

FIBA Şampiyonlar Ligi Pınar Karşıyaka