PFDK'den Süper Lig kulüplerine ceza yağmuru

Haberglobal.com.tr
PFDK Fenerbahçe Galatasaray TFF Beşiktaş
PFDK'den Süper Lig kulüplerine ceza yağmuru

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un da aralarında bulunduğu pek çok ekibe adeta ceza yağdırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden yapılan açıklamada Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararları duyuruldu.

PFDK kararlarına göre kulüplere verilen cezalar şöyle;

Trabzonspor: Taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 260.000 TL.

MKE Ankaragücü: Taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000 TL, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 150.000 TL, stadyuma usulsüz seyirci alınmasından dolayı 300.000 TL para cezası.

Galatasaray: Taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000 TL, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 4. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 195.000 TL, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 260.000 TL para cezası.

Beşiktaş: Çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Kuzey Alt 108, Doğu Üst 415 ve 416 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesi.

Rizespor: Antrenör Çağatay Turan'ın, Fenerbahçe maçında rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 39.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Fenerbahçe: Taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 8. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 440.000 TL, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000 TL para cezası,

Fenerbahçe hakkında, Kulüp resmi sosyal medya hesabından (YouTube) yapılan paylaşımda yer alan Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamalar nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına,

Fenerbahçe idarecisi Burak Çağlan Kızılhan hakkında, müsabaka sonrası basın mensuplarına yaptığı ve Kulüp resmi sosyal medya hesabından (YouTube) yayınlanan beyanlarında yer alan Hakem ve Diğer Müsabaka Görevlileri Hakkındaki Açıklamaları nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına, karar verilmiştir.