PFDK'dan Amedspor ve Fatih Karagümrük'e ihtar cezası

Amedspor Fatih Karagümrük PFDK TFF 1. Lig
PFDK'dan Amedspor ve Fatih Karagümrük'e ihtar cezası
AA

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fatih Karagümrük ve Amedspor kulüplerine çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ihtar, her iki kulüpten bazı taraftarlara da bloke cezası verdi.

PFDK'an yapılan açıklama şu şekilde:

"AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübünün, 11.08.2024 tarihinde oynanan FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş.–AMED SPORTİF FAALİYETLER Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan GÜNEY MİSAFİR TRİBÜN GÜNEY-326 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi."

Ev sahibi ekip Fatih Karagümrük de aynı cezayla cezalandırıldı.

"FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş.’nin, 11.08.2024 tarihinde oynanan FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş.–AMED SPORTİF FAALİYETLER Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan BATI ALT TRİBÜN BATI ALT-205 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi."