Peterborough kulüp tarihinin en pahalı transferi Ernie Moss hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Peterborough kulüp tarihinin en pahalı transferi Ernie Moss hayatını kaybetti

İngiltere kulüplerinden Peterborough'nun tarihinin en pahalı transferi olan Ernie Moss 71 yaşında hayatını kaybetti.

2019'da koronavirüse yakalanan Moss, ancak 2020'nin Mayıs ayı sonunda bu hastalığı yenmeyi başarmıştı. Ernie Moss'un ölüm nedeni açıklanmadı.

70'li yıllarda alt liglerde Chesterfield formasıyla harikalar yaratan Ernie Moss o dönem Peterborough'yu çalıştıran Noel Cantwell'in dikkatini çekmişti.

Cantwell'in yoğun isteği üzerine yönetim kulüp tarihinin rekor bonservisini ödeyerek Ocak 1976 ara transfer döneminde Moss'u 25 bin pound ödeyerek takımına kazandırmıştı.

Merkez forvet mevkisinde oynayan başarılı golcü, pek bekleneni verememiş ve 41 maçta 12 gol atabilmişti. 1 yıl geçmeden London Road'dan ayrılıp 20 bin pound'a Mansfield'a satılmıştı. 

Peterborough'dan ayrıldıktan sonra yeniden golcü kimliğine kavuşan Mosso, Lincoln, Doncaster ve Scunthorpe formalarını giydi. 

192 golle Chesterfield kulübünün en çok gol atan oyuncusu unvanına sahip olan Moss, en son Kettering Town'da forma giydikten sonra futbolu bıraktı. Kariyeri boyunc a749 kez forma giydi. 

Chesterfield ile 1969-70  ile 1984-84 sezonlarında iki kez 4. lig şampiyonluğu elde etti. Mansfield Town formasıyla da bir 3. lig şampiyonluğu kazandı. 

Peterborough kulüp tarihinin en pahalı transferi Ernie Moss hayatını kaybetti - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

Peterborough İngiliz futbolu 2021'de hayatını kaybeden ünlüler futbol