Pereira’nın A planı tamam, B planı yok

Pereira’nın A planı tamam, B planı yok

Fenerbahçe'nin Olimpiakos'a 3-0 yenildiği maç sonrası teknik direktör Vitor Pereira'nın bir B planı olmadığı görüldü.

Süper Lig’de liderliğin moraliyle, uzun bir aranın ardından Kadıköy’de bir Avrupa maçına çıkan Fenerbahçe hayal kırıklığı ile Olympiakos maçını tamamladı.

Aslında maça hızlı başlayan taraf Fenerbahçe’ydi. Ancak Slazai’den alışık olmadığımız bir hata ve maçın başında yenen gol planları bozdu. Bu dakikadan sonra rakibe iyi pres yapan ve hataya zorlayan sarı-lacivertliler net pozisyona girmekte zorlandı. Bunun de temel nedeni kalite yani Mesut Özil eksikliğiydi.

Şu bir gerçek ki Mesut oyunun seyrini değiştirecek eldeki bir numaralı yıldız. Onun rakibin dengesini bozan pasları olmayınca Fenerbahçe de disiplinli bir Olympiakos savunmasını aşmakta zorlandı. Rakipten çok daha fazla şut çekmişiz ancak onların yarısı kadar bile isabet sağlayamamışız. Bunun sebebi de işte kalite eksikliği.

Pereira ikinci yarının başında gerekli dokunuşları yapsaydı belki de maç başka bir yere gidebilirdi ancak o da geç kaldı. Pelkas’ın direkten dönen topu ise maçın kırılma anıydı. Rakibin hızlı çıkışlarında çaresiz kalan bir Fenerbahçe defansı izledik. Goller arka arkaya geldi. Altay’ın iyi performansına rağmen bu takım üç gol yiyorsa Pereira’nın da bu maçtan dersler çıkarması gerekir.

Üçlü savunma anlayışının alternatiflerinin de olması gerekir. Yani maç içinde Fenerbahçe’nin mutlaka bir B planı olmalı. A planı bazen işlemeyebilir. Bu durumda alternatif planını devreye sokmalısın ama Pereira’nın şu ana kadar B planını göremedik. Güvendiğiniz isimler de gününde olmayınca böyle bir sonuç kaçınılmaz oldu.

Fenerbahçe taraftarının 3-0 sonrasında oyuncularına tepki gösterme hakkı olabilir ancak ligde lider olan bir takıma bu kadar çabuk ıslıklı tepki göstermek takımın dengesini de bozar. Takımın kaptanlığını yapan ve istikrar abidesi olan Gustavo’nun da kötü oynamaya hakkı var.

Gustavo’yu kötü oynadığı ilk maçta ıslıklamasını ben doğru bulmadım. Taraftar 8 yıldır başarıya hasret kalmanın etkisiyle tepki gösterse de ligin henüz başı. Takım lider ve Avrupa’da da kaybedilmiş hiçbir şey yok. Taraftarın bu konuda üzerine düşeni yapması ve daha dikkatli olması gerekiyor. Pereira’nın ders çıkarması gereken bir maç izledik. Artık maça göre de bazı taktiksel değişiklikler olmalı.

Kaynak: Web Özel