Pereira yönetiminde rahat maç yok

ÖZEL HABERLER
Pereira yönetiminde rahat maç yok
Fenerbahçe'de en çok tartışılan isim teknik direktör Vitor Pereira. Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Pereira yönetiminde ligde bir maçta üç gol atamazken, bu sezon Altay karşısındaki maç dışında rahat bir galibiyet alamadı.

Bu sezon ligde 2 ve üzeri farklı galibiyet almakta zorlanan Fenerbahçe, teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde Süper Lig’de taraftarına rahat maç izlettirmiyor.

Sarı-lacivertlilerde ikinci dönemini geçiren Pereira, Süper Lig’de 48 maçta takımının başında yer aldı.

Bu maçlarda 29 galibiyet alabilen Fenerbahçe, sadece 11 karşılaşmayı 2 ve üzeri farklı kazanabildi. 

BU SEZON TEK MAÇIN SONUNU RAHAT GEÇİRDİ

Fenerbahçe, bu sezon ligde çıktığı 11 maçın sadece 1’inde maç sonunda taraftarını korkutmadı.

Sezonun 3. haftasında deplasmanda Altay’ı 2-0 yenen Fenerbahçe, golleri ikinci yarının başında buldu. Bu maçta da kaleci Altay’ın performansı sarı-lacivertlilerin maç sonunu rahat oynamasını sağladı.

Ligin 2. haftasındaki Antalyaspor maçını da Fenerbahçe 2-0 kazandı ancak taraftarına "3 puan gidiyor" korkusu yaşattı. Sarı-lacivertliler, 2 farklı galibiyeti 89 ve 90+2. dakikadaki gollerle alabildi.

Pereira yönetiminde rahat maç yok - Resim : 1

GOL ORTALAMASI DÜŞTÜ

Fenerbahçe'nin bu sezon Pereira'yla gol ortalaması da düştü. Şu ana kadar ligde 20 gol atan ve 1.4 ortalamayla mücadele eden sarı-lacivertliler, son iki sezonun gerisinde. Geçen sezonu 1.8, 2019-2020'yi 1.7 gol ortalamasıyla tamamlayan Fenerbahçe, Pereira'nın ilk döneminde de (2015-2016) 1.76 gol ortalaması yakalamıştı.

ÜST ÜSTE 11 MAÇ GOL YEDİ

Fenerbahçe, gol yollarında istediği performansa ulaşamazken, işin savunma tarafında da kalesini kapatmakta zorlanıyor.

Kim-Szalai-Serdar-Tisserand gibi ligin en kaliteli savunma hatlarından birine sahip Fenerbahçe, son 11 Süper Lig maçında da gol yedi. İlk 3 hafta kalesini kapatan sarı-lacivertliler, sonraki 11 haftada ise her rakibine gol atma şansı tanıdı.

Kaynak: Web Özel

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira Fenerbahçe teknik direktör Vitor Pereira