Pereira bizimle dalga geçiyor

Pereira bizimle dalga geçiyor
Maç içerisinde orta saha kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Fotoğraf: AA

Pereira'nın anlamakta zorlandığımız kadrosuyla sahaya çıkan Fenerbahçe, dün 2-2 berabere kaldığı için kendisini şanslı saymalı.

Derbinin kaybedenleri Vitor Pereira ve Fenerbahçe yönetimi. Futbolcularla Pereira arasındaki bağın koptuğunu geçen hafta defalarca konuştuk ve yazdık. Portekizli, Samandıra’da yalnız adamı oynarken, Fenerbahçe yönetimi de bu konuda üç maymunu oynadı. Pereira’ya destek mesajı verilmedi, hocanın yerine bakılan isimlerle ilgili en ufak bir yalanlama yapılmadı. İki haftadır Samandıra’nın önünden geçmeyen Ali Koç da Pereira’ya sırtını dönünce, Beşiktaş maçına konsantrasyonu tamamen biten bir teknik adam kaldı elde.

İşte o Pereira böylesine kritik bir derbiye öyle saçma sapan bir kadroyla çıktı ki açıkçası ben artık bizimle dalga geçtiğine inanmaya başladım. Kimse kusura bakmasın ama Fenerbahçe’nin kadrosu bu ligin çok ötesinde. Ancak Pereira’nın inatları yüzünden kadro verimi alınamıyor.

Elinde 20 milyon Euro’luk Szalai gibi bir stoper var ama sen sol bek Novak’ı onun yerine koyup Szalai’yi sol öne atıyorsun. Sonuç maçın en çok top kaybı yapan adamı Novak. Orta saha oyuncularından defans adamı olmaz. Stoperlerden de kanat oyuncusu çıkmaz hoca.

Fenerbahçe dün 2-2 berabere kaldığı için kendisini şanslı saymalı. Beşiktaş çok daha motive ve dersini çalışmış, elindeki kadronun da maksimumuyla sahaya çıkmıştı. İlk 10 dakika Fenerbahçe nefes alamadı. İmdada Larin’in eli yetişti. Beşiktaş beraberliği yakaladı, bu kez Vida’nın inanılmaz hatasıyla gol geldi. Beşiktaşlı futbolcular Fenerbahçe gol atsın diye epey uğraştı. Pereira da Beşiktaş gol atsın diye canını dişine taktı.

Sosa, İrfan Can ve Mert Hakan kenarda, Zajc, Crespo sahada. Peki topu kim taşıyacak ileriye? Pereira, Beşiktaş’tan çok korkmuş. Topun ve oyunun kontrolü sürekli Beşiktaş’ta kaldı bu yüzden. Koca Fenerbahçe maçı korner atmadan bitirdi. İkinci yarıda maçı çevirmek için hamleleri yapan Önder Karaveli bunun meyvesini aldı.

Maçın en iyisi Josef müthiş bir kafa golü atıp skoru 2-2’ye getirdi. Pereira’nın 90+4’te Valencia’yı oyunu almasına ne demeli peki? Var mı anlayan. Batshuayi’nin son dakikada direkten dönen topu gol olsaydı Kadıköy’de maç sonundaki protestoların şiddeti çok daha farklı olurdu. O direk en çok da yönetimi kurtardı.

Bu işin Pereira ile gitmeyeceği dün resmen tescillendi. Şampiyonluk umutları da tükendi. Trabzonspor bu gidişle Fenerbahçe’nin Ersun Yanal’ya yaptığını yapıp Nisan’da değil Mart’ta şampiyonluk turunu atar.

Fenerbahçe Beşiktaş