Penaltı atışlarında yaşananların perde arkasını Real Madrid kalecisi Lunin anlattı: "3 seçeneğimiz vardı"

Real Madrid UEFA Şampiyonlar Ligi Manchester City
Penaltı atışlarında yaşananların perde arkasını Real Madrid kalecisi Lunin anlattı: "3 seçeneğimiz vardı"
FOTOĞRAF: Reuters

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında normal süresi 1-1 biten maçta Real Madrid penaltı atışları sonucunda Manchester City'ye 4-3 üstünlük kurdu. Seri penaltı atışlarında 2 penaltı kurtararak geceye damga vuran Real Madrid kalecisi Lunin, neler yaşandığını anlattı.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 3-3 biten ilk maçında rövanşında Real Madrid normal süresi ve uzatmaları 1-1 tamamlanan maçta Manchester City'yi penaltı atışları sonucunda 4-3 yenerek yarı finale yükselen taraf oldu.

Büyük bir heyecana sahne olan ve iki uzatma devresinde de gol olmayan maç penaltılara gitti.

Real Madrid kalecisi Andriy Lunin, Bernardo Silva ve Mateo Kovacic'in penaltılarında gole geçit vermeyerek takımının yarı finale yükselmesinde büyük rol oynadı.

Penaltılarda yaşananların perde arkası da belli oldu. İspanyol basınından Marca'da yer alan habere göre; Real Madrid'de Eder Militao ve Valverde penaltı kullanmayı tercih etmedi.

MILITAO VE VALVERDE PENALTI ATMAK İSTEMEDİ

Eder Militao, Manchester City'nin Brezilyalı kalecisi Ederson'un milli takımdan yakın arkadaşı olduğunu ve penaltıyı ne tarafa atacağını tahmin edebileceğini belirterek penaltı kullanmadı.

Federico Valverde ise çok yorgun olduğunu ve penaltı atacak enerjisinin olmadığını belirtti. Geceye damga vuran Lunin ise penaltı atışları öncesinde belirledikleri stratejiyi anlattı.

Ukraynalı kaleci yaptıkları çalışmalarda penaltı atışlarında kalenin ortasına vurmasını bekledikleri 3 ismin olduğunu ve bu 3 isimden birisinin penaltısında kalenin ortasında kalma stratejisi uygulamayı belirlediklerini ve bu planlarının başarılı olduğunu anlattı.

Manchester City'nin Portekizli yıldızı Bernardo Silva kullandığı penaltıyı kalenin ortasına atarken top kaleci Lunin'de kalmıştı.

SAKATLIK, LUNIN'İN ŞANSI OLDU

Sezona 3. kaleci olarak başlayan Andriy Lunin, as kaleci Thibaut Courtois'nın sakatlanması ve kiralık olarak takıma katılan Kepa'nın da beklentileri karşılayamaması üzerine kaleyi devraldı.

Andriy Lunin bu sezon 27 karşılaşmada sahaya çıkarken kalesinde 23 gol gördü ve 12 müsabakada ise gole geçit vermedi.