Passolig nedir, nasıl kullanılır? Passolig fiyatı ne kadar?

haberler Süper Lig
Passolig nedir, nasıl kullanılır? Passolig fiyatı ne kadar?

Passolig nedir ve nasıl kullanılır diye merak edenler futbolseverler için passolig hakkında bilgiler...

Kullanılmaya başlandığı günden itibaren en çok tartışılan konulardan birisi olan passolig zaman zaman yine gündem konusu oluyor. Passolig uygulamasının asıl hedefi olan sporda şiddetin azaltılması ve huzursuzluk yaratanların tespiti hakkında ne denli etkili olduğu konusunda sık sık tartışmalar yapılıyor. Peki passolig nedir? Passolig nasıl kullanılır? Passolig fiyatı hakkında merak edilen detaylar...

PASSOLİG NEDİR?

Passolig futbol maçlarına gitmek isteyen taraftarların sahip olması lazım olan elektronik kart uygulaması olarak ifade edilir. Passolig olmadan maçlara giriş olamaz. Eskiden maçlara bilet almak için girilen bilet kuyrukları artık yerini passolig aracılığı ile internet üzerinden bilet alma işlemine bırakmış durumda. Kağıt biletlerin yerini de e-biletler aldı.

PASSOLİG NASIL KULLANILIR, NASIL ÇIKARILIR?

Passolig almak isteyenlerin öncelikle uygulamanın resmi sitesi üzerinden "Hemen Al" butonuna basarak siteye üye olması gerekiyor.

Daha sonra başvuru formunu doldurarak sms ile gelen şifreyi girmesi ve kart talebinde bulunması isteniyor.

Passolig kartınızın siparişini verdiğiniz andan itibaren kartın gelmesini beklemeden maçlara giriş yapabilirsiniz. Passolig kartınız gelene dek gitmek istediğiniz maçın biletini internet üzerinden almanız ve takımınızın stat girişinden tek girişlik kart almanız yeterli.

Passolig kartınız geldikten sonra ise internet üzerinden bilet ya da kombine alarak maçlara sadece passolig kartınızla gidebilirsiniz. Passolig kart, kargoyla evinize gönderilecek.

PASSOLİG FİYATI

14.04.2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alınan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yer alan hükümler nedeniyle uygulamaya giren E-Bilet sistemine uygun üretilen Passolig Kartlarından yıllık olarak E-Bilet Yıllık Kullanım Bedeli tahsil edilir. Kulüp bazında 67 TL, 63 TL, 51 TL, 60 TL, 50 TL, 40 TL, 38 TL ve 37,82 TL olarak yedi farklı yıllık E-Bilet Yıllık Kullanım Bedeli mevcuttur. E-Bilet Yıllık Kullanım Bedeli senede bir defa tahsil edilir, her yıl E-Bilet kullanım süresi uzatılarak kullanılabilir.