Orkun Kökçü resmen Benfica'da! Serbest kalma bedeli dudak uçuklattı

transfer haberleri
Orkun Kökçü resmen Benfica'da! Serbest kalma bedeli dudak uçuklattı

Portekiz şampiyonu Benfica, Feyenoord forması giyen milli oyuncu Orkun Kökçü'yü bonuslarla birlikte 30 milyon Euro bonservis karşılığında renklerine bağladığını ve sözleşmesine 150 milyon Euro'luk bir serbest kalma maddesinin yer aldığını açıkladı.

Kısa sürede A Milli Takım'ın değişilmezlerinden olan Orkun Kökçü'nün Portekiz devi Benfica'ya transferi tamamlandı.

Benfica'nın resmi İnternet sitesinden yapılan açıklamada; Orkun Kökçü'nün 25 milyon Euro bonservis, 5 milyon Euro bonus ve sonraki satıştan pay karşılığında Feyenoord'dan transfer edildiği duyuruldu.

Benfica ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Orkun Kökçü'nün sözleşmesinde 150 milyon Euro'luk bir serbest kalma maddesinin yer aldığı belirtildi.

22 yaşındaki Orkun Kökçü, bu sezon Feyenoord formasıyla çıktığı 46 maçta 12 gol atıp 5 de asist üretti.

Orkun Kökçü, ilk olarak 6 Eylül 2020'de sırtına geçirdiği A Milli Takım formasıyla 3.5 yılda 20 maça çıktı ve 2 gol - 3 asistlik performans sergiledi.

FEYENOORD TARİHİNE GEÇEN SATIŞ!

Geride bıraktığımız 2022/2023 sezonun başında Kolombiyalı sol kanat oyuncusu Luis Sinisterra'yı 25 milyon Euro'ya Leeds United'a satarak kulüp rekoru kıran Feyenoord, Orkun Kökçü'nün satışından elde edeceği (bonuslarla birlikte 30 milyon Euro) bonservisle bir kez daha kulüp rekorunu kırmış oldu.

Kaynak: Haber Global TV

Feyenoord Orkun Kökçü Benfica Avrupa'dan transfer haberleri