Orkun Kökçü: "Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye formasıyla oynamak istiyorum"

Orkun Kökçü: "Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye formasıyla oynamak istiyorum"

Eredivisie ekiplerinden Feyenoord'un formasını giyen gurbetçi orta saha oyuncusu Orkun Kökçü, gelecek yaz Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye Milli Takımı'nın formasıyla mücadele etmeyi hedeflediğini söyledi.

Haber Global - Dış Haberler

Yaklaşık 1,5 yıl önce milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandığını açıklayan ancak henüz A Milli Takım forması giymeyen Feyenoord'un 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Orkun Kökçü, gelecek hedeflerine dair VI'ye açıklamada bulundu.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN CEVAPSIZ ÇAĞRI

Mart ayında NAC Breda'yla oynayacakları Hollanda Kupası maçı öncesinde Türkiye'den bir numaranın kendisini aradığını belirten Orkun, "Ancak telefonumda kayıtlı olmayan numaralarla görüşme yapmayı sevmiyorum, bu yüzden gelen çağrıyı reddettim. Otele geçtim, müziği açtım, sonra telefonumda bir cevapsız çağrı daha gördüm. Ve bu kez ben o numarayı aradım. Telefonu açan kişi direkt 'Hey Orkun, nasılsın' dedi. Ben de biraz kaba bir şekilde "Asıl sen kimsin?, Ne istiyorsun?" dedim. Karşıdaki kişi gülmeye başladı, sonra "Ben Şenol Güneş" dedi. Yani arayan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörüymüş." ifadelerini kullandı.

"HEDEFİM AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA TÜRKİYE FORMASI GİYMEK"

Ümit Milli Takım, U21 Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinde 6 maçta 4 puan alıp sonuncu sıraya yerleşince, Şenol Güneş'in de 7. maçta İngiltere'ye karşı en iyi oyuncuları sahaya çıkartarak hem ülkenin prestijini kurtarmak hem de ne kadar kaliteli bir jenerasyona sahip olunduğunu göstermek istediğini söyleyen Orkun, "Ama ben Feyenoord A takımında düzenli olarak oynuyorum, neden yeniden 'Ümit Milli' seviyesine düşeyim ki? Böyle söyleyince babam sakin olmamı söyledi. Ardından federasyondan birkaç kişiyle görüştük ve bana 2020 Avrupa Şampiyonası kadrosunda ismimin yer alacağını, ancak önce bu maçta oynamam gerektiğini söylediler. Sonrası ise bana kalmış, Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Uluslar Ligi var... Koronavirüs salgını sebebiyle hedefim 1 yıl ötelendi, ancak değişmedi. 2021 yazında, Türkiye formasıyla Avrupa Şampiyonası'nda forma giymek istiyorum." şeklinde konuştu.

Orkun Kökçü Feyenoord Şenol Güneş A Milli Takım