Olimpik sporcu Ines Henriques antrenmanda cinsel tacize uğradı

Spor haberleri
Olimpik sporcu Ines Henriques antrenmanda cinsel tacize uğradı

Portekizli olimpik yürüyüş sporcusu Ines Henriques, Rio Maior'da antrenman sırasında cinsel tacize uğradığını açıkladı.

Yaşadığı bu durumdan dolayı endişeli olduğunu ve korktuğunu söyleyen Ines Henriques, "İşimi yaparken böyle bir durum oldu, bu beni korkutuyor ve endişelendiriyor" diye Facebook'tan yazdı.

50 kilometre yürüyüşte 2018'de Berlin'de Avrupa şampiyonu, 2017'de Londra'da dünya şampiyonu olan 41 yaşındaki başarılı yürüyüş sporcusu Henriques antrenman yaptığı sırada 1.90'ın üzerinde bir adamın kendisine yaklaştığını anlattı. Caniceira yolunda gerçekleşen olayla ilgili konuşan Henriques, "Genelde herkese iyi davranırım, ben de ona günaydın dedim. Baktı, durdu ve sporcu olup olmadığımı sordu. Evet dedim, sonra bana çok yaklaştığını hissedip uzaklaştım. Antrenmana devam etmek için hazırlanırken ayakkabılarımı çıkarmak için arabayı açtığımda bana cinsel organını gösterdi. Bütün bunlar iki üç dakika içinde oldu." diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak şikayette bulunduğunu belirten Henriques, failin henüz yakalanamadığını belirtirken "Bu bir suçtur, kadın olarak susmamalıyım. Hiçbir kadın cinsel taciz karşısında susmasın" dedi.

Ines Henriques 3 kez olimpiyatlara katılmıştı.

 

cinsel taciz taciz haberleri Portekiz