Okocha Türk vatandaşı olunca neden Muhammet Yavuz ismini seçti?

Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin bir dönemine damgasını vuran Nijeryalı futbolcu Jay-Jay Okocha, Volkan Ballı ile Kontratak'ta soruları yanıtladı. Okocha, Türk vatandaşlığı aldığında ismini neden Muhammet Yavuz yaptığını açıkladı.

Fenerbahçe'nin bir dönemine damgasını vuran Nijeryalı futbolcu Jay-Jay Okocha, Volkan Ballı ile Kontratak'ta soruları yanıtladı.

SORU: Aynı zamanda Türk vatandaşısın. Fenerbahçe’ye gelince Türk vatandaşlığı da alındı? Bu süreç nasıl oldu? Muhammet Yavuz ismini seçtin. Bunda özel bir sebep var mıydı?

CEVAP: Türkiye’de 2 yıl geçirdim ve benim için gerçekten çok güzel zamanlardı. İnsanlar çok seviyordu beni. Taraftarımız muhteşemdi. Bu tür bir teklif gelince Türk vatandaşlığını düşünmeden aldım. Dinimi değiştirmek istemedim ama Müslümanların Muhammed ismini çok sevdiğini bildiğim için bu ismi aldım. Bu ismin çok kutsal ve Müslümanlar için çok önemli olduğu için kabul ettim. Tesis müdürümüz Yavuz vardı. O çok sempatikti, çok güldürürdü bizi. Ona da sorarak soy adımı Yavuz koydum. Bu yüzden ismim Muhammed Yavuz oldu.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Jay-Jay Okocha fenerbahçe Fenerbahçe haberleri Kontratak Volkan Ballı Kontra sercan hamzaoğlu