Okan Buruk'tan transfer itirafı

Spor haberleri Galatasaray Galatasaray transfer
Okan Buruk'tan transfer itirafı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yeni transferlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Buruk, Icardi ve Mata'nın form durumlarını da açıkladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yeni transferlerin de yer aldığı antrenmanda açıklamalarda bulundu. Buruk, transferlere ilişkin 'Bu kadarını beklemiyordum' itirafında bulundu. 

 Buruk, "Takımda bu kadar değişim beklemiyordum. Son hafta çok hareketli geçti. Çok motiveyiz. Dört gündür tesislerden çıkmıyorum. İnanılmaz çalışıyoruz. Türkiye'nin en büyük kulübü ve ülkemizin gururu Galatasaray. Avrupa'da ve ülkemizin en başarılı takımı. Tek hedef şampiyonluk. Şu an yapılanma içerisinde çok doğru işler yaptık. Çok kaliteli oyuncular aldık. Bazı haberleri sosyal medyada yayın yapan arkadaşlardan öğreniyorduk" dedi.

Buruk, "Her oyuncuyu transfer etmeden önce karakter analizi yapıyoruz. Hem İcardi hem de Mata için çok iyi şeyler duyduk. İlk sorum onlara 'Fiziksel olarak ne durumdasınız?' oldu. Mata'nın biraz süreye ihtiyacı var ancak Icardi iyi durumda. Santrafor bizim için çok önemli. Şampiyon olmak isteyen takımlarda özellikle Galatasaray'da en az 3 santrafor olmalı" diye konuştu.

Buruk, giden oyuncularla ilgili, "Emre Kılınç ve Emre Akbaba gelip 'Ayrılmak istiyoruz' dediler. Ben kalıp forma savaşı vermelerini istedim ancak onların ayrılmak konusunda ısrarlı bir tavrı oldu. Çok kısa oyuncular transfer ettik. Kalite olarak 2000'li yılları hatırlatan transferler yaptık. Boy ortalaması, oyun tarzı olsun... Top ayağında olmadığında kazanmayı arzulayan takımı taraftarlar kadar ben de çok istiyorum" dedi.

Buruk, şöyle devam etti:

"Yabancı kuralının değişmesi gerekiyor. Yusuf Demir, yabancı statüsünde oynayacak. Türkçe konuşan, her, şeyi Türk olan Türk ailesi olan bir oyuncu. Niye yabancı oynuyor anlayamıyorum. Kendi oyuncularımızın Türklük haklarını elinden alıyoruz.

Kulüp olarak hakem yönetiminden mutlu değiliz. Özellikle son maçtaki hakem yönetiminden. VAR neden çağırmıyor neden görmüyor anlamış değiliz. Adil bir yönetim istiyoruz. Ekstra bir şey istemiyoruz.

Kaynak: Haber Global TV

Okan Buruk Galatasaray Galatasaray transfer haberleri Juan Mata Mauro Icardi