Okan Buruk'la yeni sözleşme imzalandı! Transferlerle ilgili açıklama

HABER MERKEZİ
Okan Buruk Galatasaray

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk ile 2 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Törende konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Boş mukaveleye imzasını attı. Elbette biz bu konuda kendisini mağdur etmiyoruz, etmeyeceğiz" dedi. Buruk ve Özbek, transfer süreciyle ilgili de çok önemli açıklamalar yaptı

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk ile 2 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Törende konuşan Okan Buruk, "Winner Okan Buruk olarak bitti video ama asıl winner Galatasaray her zaman" dedi. Buruk ve Özbek, transfer süreciyle ilgili de çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Buruk'un açıklamaları şöyle:

"2 sene önce burada ilk imza töreni ile başlamıştık. Beni buraya layık gördüğü için sayın başkanıma teşekkür etmek istiyorum. 2 seneyi 2 şampiyonlukla bitirdik. Galatasaray taraftarına verdiğimiz söz vardı, sözün arkasında durmak, bu emek, 3 kupa, Avrupa'da oynadığımız oyun anlamında çok değerliydi. Galatasaray taraftarına sorumluluğumuz çok büyük. İlk günkü konsantrasyonla devam ediyoruz. Çok zor bir seneye başlayacağız. Burada olmak benim için çok büyük bir gurur. İnşallah daha nice başarılara hep beraber ulaşacağız. İmzamız ömürlük. Başkanımız en doğrusunu bizim için düşünüyor. Burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Hedefimiz büyük. Tekrar şampiyonluk, Avrupa'da başarı. Hedef 25, hedef 5. yıldız. Bu sene bu bizim için çok büyük bir motivasyon olacak."

"BOŞ MUKAVELEYE İMZASINI ATTI"

Törende konuşan Dursun Özbek ise şunları söyledi:

"Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç ve uzun vadeli planlarımızın ilk adımı" demiştik. Bu sözlerden 2 yıl sonra Okan hocamla yine buradayız. Beraberce inandığımız şeyleri başarmanın gururu. Bir önceki sezon ligi 13. bitirmiş takımı yeniden planlayarak Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyon olmak, 2. yılında Süper Kupa'yı ve lig şampiyonluğunu kazanmak tarihe altın harflerle yazıldı. Daha yolumuzun başındayız. 2 yıl evvel olduğu gibi hocamızla hiçbir rakam konuşmadık. Boş mukaveleye imzasını attı. Elbette biz bu konuda kendisini mağdur etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu tavır karşısında yönetim gerekeni yaptı. Yine birlikteyiz, ilk günkü gibi işimize konsantreyiz. Mayıslar yine bizim olacak."

SORU - CEVAP

- Bu başarıları hayal edebiliyor muydunuz?

Okan Buruk: Ben 2018'de de Akhisar'la Türkiye Kupası'nı kazanmıştım. Bu yoldaki hedeflerim her zaman bir gün Galatasaray'ın teknik direktörü olabilmekti. Başakşehir'de şampiyonluk, üstüne burada 2 şampiyonluk ve süper kupa. Biz başarıyla mutlu olan bir camiayız. Bunun peşinden koşacağız. 

- Mourinho'nun Fenerbahçe'ye transferinde payınızın olduğunu düşünüyor musunuz?

Okan Buruk: Ben yoktum görüşmelerde, payım olduğunu düşünmüyorum (Gülerek). Çok daha zor bir yarış olacak. Bizim avantajımız biraz daha bu ligin içinde yaşamak. Bu rekorları kırıyorsak aslında rakibimiz olduğu için kırıyoruz. Rakibimiz olmasa biz de belki 102 puana ulaşamayacaktık. Fenerbahçe ve Beşiktaş bizim performansımızı yukarıya çeken takımlardı. 

- Avrupa Kupası konusunda inancınız var mı?

Dursun Özbek: 1996-2000 havasını yakaladık.  Bundan sonraki hedefimiz, bundan 24-25 sene yakalanan hedefleri geçmek. Ben ve arkadaşlarım onun için Galatasaray'dayız. Geçmiştekilerin üzerine koymak için buradayız. Tüm Galatasaraylılara şu mesajı vermek istiyorum. Bunun için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. 

- Erden Timur'un ayrılığı 

Okan Buruk: Hem oyuncularımız buraya gönülden bağlı hem de Erden Bey de. Bugün bizle beraber olmasa da her zaman dışarıdan bizim yanımızda olduğunu gösteriyor. Bu anlamda bir şey yok oyuncularımızla ilgili. Hepsi temmuz başında burada olacak. Bizim istediklerimiz tabii. Ayrılmak istediğimiz birçok oyuncu olabilir. Devam etmek istediklerimiz bizimle beraber olacak. Oyuncularımız sezona hazır olacaklar. 

Dursun Özbek: Erden kardeşimi Galatasaray'a 2016 sezonunda ben davet ettim ve Galatasaray ile ilk tanışması o zaman. Ondan sonraki dönemde çok güzel bir çalışma dönemimiz oldu. Benden sonra da yine 2018'den sonra ilişkisi kesilmedi. Her zaman Galatasaray'a bağlı oldu. Dolayısıyla biz yeniden seçildikten sonra yine Erden Bey bizimle çalıştı ve bu dönemde de çalışmayacağını ifade etti. Ben kendisine devam etmesinin iyi olacağını söyledim, teklifte de bulundum. Galatasaray Spor Kulübü, diğer kulüplere pek benzemiyor. Bir defa eleştiriye çok açık bir kulüp. Eleştirileri dinlemek zorundasınız, onlardan faydalanmak zorundasınız. İkincisi de şeffaflık. Bu değerler içinde eleştiriye açık olmak, şeffaflık, ekip çalışmasına yatkın olmak ve hesap verebilir olmak. Galatasaray'ın bu esasları çerçevesinde her yönetim eleştirilmiştir. Benim daha önceki dönemimi hatırlayın, Mustafa Cengiz yönetimini hatırlayın. Bunlar hep gündemdeydi. Erden kardeşim için de bu eleştiriler gündeme geldi. Erden kardeşim genç ve hassas. Dolayısıyla bunlardan etkilendiğini düşünüyorum. Erden kardeşimin Galatasaray'a vereceği katkılar devam edecektir. Her zaman kapımız kendisine açık. Galatasaray 500 yıllık bir çınar. 500 yıllık bir çınarın ne kadar çok dalı vardır. Tutunacak bir dal ararsak mutlaka vardır. 

- Transfer süreci

Okan Buruk: Hem Türkiye ligini hem Şampiyonlar Ligi'ni katılırsak uygun profil bakacağız. Bize çok büyük katkı sağlayacak bir oyuncu önemli olan. Başkanımız da bize yetkiyi verdi. En iyisini getirme konusunda bu yetkiyi verdi. Alabileceğimiz en iyi oyuncuları alacağız. Bizim için aciliyeti olan sağ bek. Orta sahaya düşünüyoruz. Hücum hattına yine destek olabilecek oyuncular düşünüyoruz. Bir listemiz var, Başkanımızın da her türlü onayı var. Taraftarlarımız rahat olsun. Elimizde ayrılacak oyunculara göre, hücumda özellikle kanatlarda elimizde çok iyi oyuncular var. Bunların içinden ayrılma, satış olursa çok da bir önemli kadro genişliğine sahibiz. Çok da değerli bir kadroya sahibiz. Gelecek teklifler de bizim için önemli. 

Çok yeni gitti Boey ve sakatlığından dolayı süre alamadı. Ben Bayern'in kısa vadede Boey'den vazgeçeceğini düşünmüyorum. Şu ana kadar bir düşüncemiz, gelişme olmadı. 

Bizim için birçok oyuncu yazılıyor, hazırlıklarımız var ama henüz Batshuayi ile ilgili bir düşüncemiz olmadı.

İlkay çok üst düzey bir oyuncu. Her takım kadrosunda görmek ister ama benim bildiğim İlkay'ın kariyerinde 1 sene daha devam edeceği. 

- Galatasaray'ın 2 yıllık serilerden sonra yaşadığı rehavete karşı neler yapmayı düşünüyorsunuz? Avrupa'dan teklif aldınız mı?

Okan Buruk: Biz son 2 sene birçok şeyi kırdık. İnşallah 3. senede şampiyonluğu da kıracağız. Rehavet olacak bir durum yok. Motivasyonumuz 5. yıldız, 25. şampiyonluk. Zaten bizim gibi bir takımın, şu stada çıktığınızda ne kadar maça hazırlanmasanız bile bu seyircinin önünde oynamak önemli bir motivasyon. Deplasmanlar da öyle. Galatasaray taraftarı ne kadar istediğini bize her zaman gösteriyor. Bu sene daha zor bir sezon bizi bekliyor. 

Ben bu zaman kadar hiçbir kimseyle görüşme yapmadım. Galatasaray'la birlikte şampiyonluk, uzun süreler burada olmak hedefimdi, hiçbir görüşmem olmadı. 

- Transfer operasyonunun başında kim olacak? 

Dursun Özbek: Galatasaray Sportif altında teşekkül eden bir yönetim kurulu var. Bunun da başkanı benim. Bugün de benim, dün de bendim. Galatasaray'da yapılan hem amatör hem profesyonel futbolda tüm transferlerin başında ben vardım, bugün de varım. Başkanın tabii ekibi vardır, hocası vardır, yardımcıları vardır ama transferin başında her zaman başkan vardı.