Okan Buruk'tan Haber Global'e özel açıklama: Yabancı kuralının neden değiştirildiğini bilmiyoruz

Şampiyon Medipol Başakşehir'in tecrübeli hocası Okan Buruk Haber Global'e özel açıklamalarda bulundu. Buruk, yabancı kuralıyla ilgili, "Neden böyle bir karar alındığını hiçbirimiz bilmiyoruz" dedi.

Süper Lig'in şampiyonu Medipol Başakşehir bugün kutlamaların ardından kupasını aldı. Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk da Haber Global muhabiri Sercan Dikme'ye özel açıklamlarda bulundu.

Okan Buruk yaptığı açıklamada,

"Tabii ki hedefimiz şampiyon olmaktı. Kötü de başladık aslında ilk maçlarımız kötüydü ama daha sonra yükselen, toparlayan bir takım olduk. Hem Türkiye hem Avrupa liginde devam eden bir takım olduk. Bu çok önemliydi. Oyuncularımla birlikte iki hedef seçtik bu iki hedefte de yolumuza devam ediyoruz. Gerçekten şampiyonluğu kazandığımız için çok mutluyum. Avrupa hedefimiz devam ediyor. En doğru şekilde çıkıp son 8'e de kalmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"YABANCI KURALININ NEDEN DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ BİLMİYORUZ"

Açıklamasında yabancı kuralına da değinen Buruk, sözlerine şöyle devam etti;

"Neden böyle bir karar alındığını hiçbirimiz bilmiyoruz. Hiç kimsenin istediği bir şey ortada yokken neden böyle bir karar alındığı çok fazla bilinmiyor. Avrupa'da oynayan oyuncumuz çoğaldı. Türk Milli Takım Avrupa Şampiyonasına katıldı. Türkiye ligindeki oyuncuların kalitesi artmaya başladı. Zaten federasyonun ortaya koyduğu finansal fair play kuralları var. Bu, federasyonun yaptığı en büyük hizmetlerden biri Türk futboluna. Zaten bu şekilde kulüpleri de kontrol altına almışken yabancı kuralının neden değiştirildiğini çok fazla bilmiyoruz. Yani yanlış olduğunu düşünüyoruz. Ben değil herkes bunu düşünüyor. Bununla ilgili kim karar aldıysa bir açıklama yapabilir. Ortada bir durum yokken 2 ay önceden yani 2 ay sonra başlayacak lig için alınan kararın çok yanlış, çok aceleci olduğunu ve doğru olmadığını düşünüyorum. İnşallah kısa bir zamanda bu değişir. Kulüpler de itirazlarını federasyona yaptı. Sonuçta bu kulüpler bu ülkenin futbolunu seçimle yöneten kulüpler oylarını veren kulüpler, yayıncısı seyircisi dışardaki medyası hiçbiri bu kuralın değişmesini istemezken neden bu kural değişiyor onu çok anlamıyoruz. Belki 2-3 sene içersinde daha farklı kararlar alınabilirdi. Ama inşallah değişir"

İRFAN CAN TRANSFER OLACAK MI?

Secan Dikme'nin "İrfan Can'a kal dediniz mi?" sorusuna ise Okan Buruk, "Başkanımız da ona aynı şeyi söylüyor. Avrupa'dan ona doğru bir teklif gelirse o anlamda kulübümüz İrfan'a her zaman yardımcı olur. Ben tabii hocası olarak kalmasını hep istiyorum ama bakalım" yanıtını verdi.

Medipol Başakşehir Okan Buruk