Okan Buruk: "Manchester United maçına kazanmak için çıkacağız"

Okan Buruk Galatasaray Ankaragücü Süper Lig
Okan Buruk: "Manchester United maçına kazanmak için çıkacağız"
FOTOĞRAF: AA

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ankaragücü galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Manchester maçıyla ilgili planı yapacağız. Nasıl başlayıp, devam edeceğiz bakacağız. Galatasaray her maçı kazanmak için oynar. Kazanmaktan başka düşüncesi olmaz” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ankaragücü maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Manchester United karşılaşması öncesinde moral depoladıklarını ifade eden Okan Buruk, “Hem savunmada hem hücumda doğru oynadık. Özellikle hücumdaki veriler, skor az olsa da veriler yüksekti. Ankaragücü kalecisini tebrik ederim.

"KALECİ FARKI ÖNLEDİ"

Bugün skorun büyümesini engelledi. Oyun olarak bugün farklı bir Galatasaray vardı. Kerem’i ortada kullandık. Zaha ilk kez 11’deydi. Uzun vadeli oyunlar bizim için çok önemli. Önemli bir performans verdi. Oynayan, sonradan giren oyuncular aynı performansı gösterdiler.

Taraftarımız da bizle birlikte atak, savunma yaptı. Geriye düştük, maçı çevirdik. Bir sürü rekor kırıldı. Ankaragücü gibi bir takıma karşı bu sayılara ulaştık. Daha iyisini yapmak amacımız. Biraz yorgunluk oldu. 3 gün sonra Şampiyonlar Ligi maçı var. Moral yanı bizim için daha önemli olacak” ifadelerini kullandı.

"KAZANMAKTAN BAŞKA DÜŞÜNCEMİZ YOK

Manchester United karşılaşmasıyla ilgili düşünceleri sorulan Buruk, “Bir önceki maçta bitiriciliğimiz çok iyi değildi. Bugün önemli kaleci performansı vardı. Birçok kez de sağ kanattan rakip sahaya yaklaştık. Son pas, şut daha iyi yapabilirdik. İstanbulspor maçında neredeyse iki pasta kaleye gidiyorduk. Orada iyi bitiremedik. Bunun daha iyisini bundan sonra yaparız.

Samsun maçında ilk yarı kaleyi bulan 3 şutumuz gol oldu. Bugünkü performanstan çok memnunum. Rakibi kalemize çok getirmedik. Kaptırdığımız topları çok çabuk geri kazandık. Manchester maçıyla ilgili planı yapacağız. Nasıl başlayıp, devam edeceğiz bakacağız. Galatasaray her maçı kazanmak için oynar. Kazanmaktan başka düşüncesi olmaz” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Okan Buruk Galatasaray Süper Lig Galatasaray Ankaragücü maçı