Okan Buruk: "Demokratik ortamda değiliz, fikirlerimizi özgürce söyleyemiyoruz"

Okan Buruk Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası
Okan Buruk: "Demokratik ortamda değiliz, fikirlerimizi özgürce söyleyemiyoruz"

Sahasında Başakşehir'e 3-2 mağlup olarak Ziraat Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda eden Galatasaray'ın genç teknik direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından, "Demokratik ortamda değiliz. Fikirlerimizi özgürce söyleyemiyoruz. Yakında herhalde maçla ilgili de konuşamayacağız" dedi.

Galatasaray, sahasında karşılaştığı Başakşehir'e 3-2 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda etti. Sarı-kırmızılıların karşılaşmada 2 golü VAR'dan döndü.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, "Maçın büyük bölümünde kazanmak için oynadık. Rakibimiz özellikle direkt hücum tercih etti. Verdiğimiz pozisyonlar vardı. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Penaltı olup olmadığını söylesek bile Disiplin Kurulu'na sevk ediliyoruz. Demokratik ortamda değiliz. Özgürce fikirlerimizi söyleyemiyoruz. Yakında herhalde maçla ilgili de konuşamayacağız. Maçın genelinde yapmaya çalışsak da olmadı. Turu geçmek istiyorduk." ifadelerini kullandı.

"LALE ORTA'NIN AÇIKLAMALARI BİZİ SEVİNDİRDİ"

MHK Başkanı Lale Orta'nın yayıncı kuruluşta maçlardaki pozisyonları değerlendirmesi hakkında konuşan Okan Buruk, "Lale Orta ve Hugh Dallas kafamıza takılan maçlarla ilgili konuştu. Hakem hatalarıyla ilgili düşüncelerimizde haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bu maçta da benzer pozisyonlar vardı. Bunlarla ilgili de değerlendirmeler olacaktır. Genel olarak oyuncuların kafasında bu hakem hataları var. Korkuları var. İnşallah bundan sonra hatalar olmaz! Lehimize hata olduğunda da ilk Galatasaray çıktı ve söyledi. Kimseye hata olmasın! Bir hafta hazırlanıyorsunuz ama hazır olmayan biri hakkınızda kararlar veriyor. Ama Lale Orta'nın açıklamaları bizi sevindirdi. Bizi aydınlatmış oldular." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Okan Buruk lale orta Türkiye Kupası