Okan Buruk: "Cuma gününe kadar transfer yapmamız gerekiyor"

İSTANBUL (İHA)
Galatasaray Okan Buruk Transfer
Okan Buruk: "Cuma gününe kadar transfer yapmamız gerekiyor"
FOTOĞRAF: AA

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Gaziantep FK galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Çok acele sağ bek, sol bek istiyorum. Hızlı bir şekilde cuma gününe kadar sağ bek ve sol bek transferini yapmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Gaziantep FK’yi 2-1’lik skorla mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Beklediğim gibi bir oyun oldu. Sabırlı, sakin olduğumuzda sonucun getireceğini düşünüyorduk. Maçın genelinde bunu yaptık. Hep gol atacağımız gibi gitti maç. Beklediğimiz anda gol yedik. 1-0 sonrası reaksiyon gösterdik. Bugün iyi bir oyun ortaya koyduk. Çok pozisyona girdik. Sonunda kazandık. Bu tür maçlar çok önemli. Son dakika golleri bu tür maçlarda çok değerli.

Hak ettiğimiz bir galibiyet olarak düşünüyorum. Yediğimiz gol, duran top sonrası daha konsantre bir şekilde durabilirdik. Genel olarak önemli olan kazanmaktı. İyi oyunla kazandık. Çok pozisyona girdik. Çok gol atmamız lazımdı. Şanslı değildik, 4 direkten dönen top oldu. Futbolcularına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SAĞ BEK VE SOL BEK TRANSFERİ

Genel amacının elindeki oyuncularla maçları kazabilmek olduğunu ifade eden Buruk, "Şu anda eksiğiz. Çok acele sağ bek, sol bek istiyorum. Başkanımız, Erdem Bey uğraşıyor. Hızlı bir şekilde cuma gününe kadar sağ bek ve sol bek transferini yapmamız gerekiyor. Bugün Kaan’ı sağ bekte kullandık. Barış oyunun devamında sol beke geçti. Berkan orada oynadı. Çok fazla maç oynayacağız.

Benim bu denklemi çözmek için transferleri yapmak istiyorum. Geçen maça geldik, döndük, 3 gün tesisten çıkmadım. Hep oyuncu bakıyoruz, hem Sacha Boey’un yerine hem de sol beke. Zor bir dönem. Transferin son haftası. Kolay değil. En iyisini yapmaya çalışacağız. Onun yanında her oynadığınız maçı kazanacağız. Kazanarak devam etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

"ASSIGNON ADAYLAR ARASINDA"

Sacha Boey’un transferini beklemediklerini, planlı bir şey olmadığını aktaran Buruk, "Angelino da yeni Roma’ya gitti. Yabancı kontenjanınızı açmamız için oyuncuların gitmesi gerekiyor. Bu süreçte hep hazırlıklarımız var. Bu hazırlıklar da başka takımlara gidiyor, takımda tutmak isteyen oluyor. Assignon da orada adı geçen oyunculardan biri. Direkt net bir görüşmemiz olmadı.

Ayın 2’sine kadar yapacağımız transferin son 4 günü. Yarından sonra hızlı bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Başkanımız da bu anlamda bize destek veriyor. Yönetim kurulumuzu aynı şekilde devam ediyor. Umuyorum ki bu 4 günde bize basamak atlatacak oyuncu bulunur. Elimizdeki kadroyu kullanmaya devam edeceğiz. En azında birer tane oyuncu almak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"BAŞKA OYUNCU KAYBI İSTEMİYORUM"

Barış Alper Yılmaz’ın her bölgede oynamasından dolayı değerinin arttığını belirten sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Bu da önemli bir şey futbolcu için. Her oynadığı bölgeye adapte oluyor. Şu anda kadromuzdan bu tür oyuncuların ayrılmasına izin vermeyiz. Galatasaray’ın kadrosu çok değerli. Birçok oyuncumuza teklif gelecek. Şu andaki kadromuzu korumak istiyorum. Oyuncu sayımız azaldı. Afrika Kupası devam ediyor, orada da oyuncularımız var. Bu dönemde açıkçası başka oyuncu kaybı istemiyorum" dedi.