Nuri Şahin Marca'ya konuştu: O bir Enzo Fernandez hayranı

Antalyaspor futbol Real Madrid Arjantin
Nuri Şahin Marca'ya konuştu: O bir Enzo Fernandez hayranı

İspanyol Marca gazetesine bir röportaj veren Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin, Real Madrid günlerinden Türk futboluna kadar birçok soruya samimiyetle yanıt verdi.

Nuri Şahin, Türkiye'nin yetenek ihraç eden bir ülke haline gelmeye başladığını belirtirken şu anki jenerasyonun belki de en iyi jenerasyon olduğunu söyledi.

Ancak Nuri Şahin eleştirilerde de bulundu. Türk futbolcusunun duygularını dengeleyemediğini belirtti.

Futbolcu olmayı özlemediğini belirten Şahin, "17 yıl oynadım. 16 yaşındayken başladım. Her anım çok yoğundu. Bugün bir oyuncu olarak futbolu özleyecek vaktim bile yok" diye konuştu.

İzlemeyi sevdiği takımları da anlatan Şahin, Guardiola'nın City'sini, Gasperini'nin Atalanta'sını, Conte'nin Inter'ini öne çıkarırken Nagelsmann'ı da sevdiğini belirtti. Bayern Münih'te kalitenin sorunları çözebildiğini ancak Leipzig'deyken Nagelsmann'ın çözümler bulduğuna dikkat çekti.

Antalyaspor'la da ilgili de konuşan Şahin, "Bu sezon zor geçiyor. Seviyemizi ve dengemizi korumak istiyoruz. Bu zaman alacak bende de zaman var. 5 yıllığına imza attım. Birkaç yıl daha burada olmak istiyorum" diye konuştu.

Arjantin'in Dünya Kupası'nı kazanmasını da değerlendiren Nuri Şahin, "Dünya Kupası her şeyi karıştırmanız gerektiğini gösterdi. Otamendi, Romero ve Martinez gibi isimlerin önünde bıçak görevi gören oyuncular, üstün beyne sahip ora saha oyuncuları ve bir de Messi vardı. Sadece vücudunuzla kazanamazsınız." diye konuştu.

En başarılı bulduğu oyuncular arasında başta Haaland ve Mbappe'yi sayan Şahin, Frenkie de Jong'a da övgü yağdırdı. Arjantin'le dünya kupasında parlayan MacAllister ve Enzo Fernandez'le teknik direktör olarak çalışmak istediğini de belirten Şahin, "Arjantin'in Meksika ile oynadığı Dünya Kupası maçını izliyordum. Fernandez'in büyük bir hayranıydım. River Plate'ten beri onu takip ediyordum. Oyunun beyin kısmını yerine getiriyor ve bu yüzden onu seviyorum" diye konuştu.

Şahin, Dortmund'un çok iyi gençleri kadrosuna katıp onları birer yıldız olarak başka takımlara gönderdiğini hatırlatırken bu görevi Ajax'ın yanı sıra şu sıralar Napoli'nin de yapmaya başladığına dikkat çekti.

Real Madrid günlerine de değinen Nuri Şahin, sakatlığının ardından baskıya dayanamadığını, daha sabırlı olması gerektiğini zihinsel olarak hazırlanamadığını ifade etti.

Dortmund'un yıldızı Bellingham'ın Real Madrid için hazır olduğunun da altını çizdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Nuri Şahin Enzo Fernandez Antalyaspor Arjantin futbol Real Madrid