Novak Djokovic Wimbledon'da finale yükseldi, 8. şampiyonluk için korta çıkacak

Wimbledon Novak Djokovic
Novak Djokovic Wimbledon'da finale yükseldi, 8. şampiyonluk için korta çıkacak

Wimbledon tek erkekler kategorisinde Novak Djokovic, Jannik Sinner ile karşı karşıya geldi. Rakibini 3-0'lık skorla geçen Sırp raket adını finale yazdırdı.

Sezonun 3. grand slam turnuvası olan Wimbledon'da heyecan devam ediyor.

Tek erkekler kategorisinde turnuvanın 2 numaralı seri başı olan ve organizasyonda 7 şampiyonluğu bulunan Novak Djokovic ile 8 numaralı seri başı Jannik Sinner yarı finalde kozlarını paylaştı.

Sırp raket, 2 saat 47 dakika süren karşılaşmada İtalyan rakibini 3-6, 4-6 ve 6-7'lik setlerle 3-0 yenerek Wimbledon'da 9. kez finale yükselmeyi başardı.

Djokovic'in finaldeki rakibi Carlos Alcaraz-Daniil Medvedev eşleşmesinin kazananı olacak.

Wimbledon'da tek erkekler finali pazar günü oynanacak.

"EN İYİ TENİSÇİ OLARAK ANILMAK İSTİYORUM"

36 yaşındaki tenisçi karşılaşmanın ardından büyük bir sevinç yaşarken şu açıklamalarda bulundu: "Mental ve fiziksel olarak iyi durumda olmalıyız çünkü bireysel spor yapıyoruz. Yaşım engel gibi görünüyor olabilir ama ben 36 değil 26 yaşında hissediyorum. Çok fazla motivasyonum ve ilham kaynadğım var.

Tenis bana çok fazla şey verdi. Emekli olduğumda en iyi tenisçi olarak anılmayı ve oynayabildiğim kadar oynamayı istiyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Wimbledon tenis haberleri Wimbledon 2023 jannik sinner Novak Djokovic Daniil Medvedev Carlos Alcaraz Wimbledon finali ne zaman Wimbledon final Wimbledon Haberleri