Novak Djokovic: Son 15 yılda annemden çok Rafael Nadal'ı gördüm

Novak Djokovic Tenis
Novak Djokovic: Son 15 yılda annemden çok Rafael Nadal'ı gördüm

Ünlü Sırp tenisçi Novak Djokovic, İtalyan gazetesi Corriere della Sera'ya bir röportaj verdi. Tüm sorulara samimiyetle yanıt veren Djokovic, Covid-19 aşısı, Federer ve Rafael Nadal'la ilgili konuştu.

İsviçreli tenisçi Roger Federer'le hiçbir zaman arkadaş olmadıklarını çünkü rakip olduklarını söyleyen Djokovic "Ama düşman olmadık, ona her zaman saygı duydum çünkü o tüm zamanların en iyilerinden biri" diye konuştu.

İspanyol raket Rafel Nadal hakkında da konuşan Djokovic, "Rafa benden bir yaş büyük, ikimiz de ikizler burcuyuz. İlk başta birlikte yemeğe gittik ama onunla arkadaş olmamız imkansızdı. Ona her zaman çok saygı duydum ve hayran kaldım. Hem Nadal'a hem de Federer'e minnettarım. Nadal benim hayatımın bir parçası oldu. Son 15 yılda onu annemden daha çok gördüm" dedi.

Avustralya'da kovid-19 aşısı olmadığı için aldığı eleştirilere de yanıt veren Djokovic "Beni aşı karşıtı olarak lanse ettiler. Söylenenlerin yüzde 95'i yanlış. Ben aşı karşıtı değil sadece seçme hakkı yanlısıyım. Seçim özgürlüğünü savunuyorum. Vücuduma neyin enjekte edilip edilmeyeceğine karar vermekte özgür olmak temel bir insan hakkıdır" şeklinde konuştu.

Avustralya'da bir hapishanede tutulduğunu da belirten Sırp raket, "Pencereyi açamadım, yaklaşık bir hafta orada tutuldum. Hapishanede uzun süredir orada tutulan gençlerle, mültecilerle konuştum, arkadaş oldum. Neredeyse hepsi şimdi serbest kaldı. 9 yıldır hapiste olan Suriyeli genç şimdi ABD'ye göç etti. Bu yaz için ABD Açık'ta ondan beni ziyaret etmesini istedim." diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak: Haber Global TV

Novak Djokovic Rafael Nadal covid-19 aşısı Roger Federer tenis