Nihat Özdemir Kimdir? Nihat Özdemir TFF Başkanlığı'ndan istifa mı etti?

son dakika

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in görevinden istifa ettiği iddia edildi. Bunun neticesinde sosyal medyada Nihat Özdemir kimdir ve Nihat Özdemir istifa mı etti sorularının yanıtı aranmaya başlandı.

Gazeteci Mehmet Arslan, Twitter hesabından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in istifa ettiğini yazdı. Arslan'ın ardından birkaç spor yazarı daha Özdemir'in istifa ettiğini iddia etti. Peki Nihat Özdemir istifa etti mi? Nihat Özdemir kimdir?

NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR?

Nihat Özdemir 5 Nisan 1950 tarihinde Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir.

Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden (şimdiki adı Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) makine yüksek mühendisi olarak mezun oldu.

Sanayi ve turizm, inşaat alanlarında çeşitli yatırımlarda bulunmuştur.

nihat özdemir istifa mı etti

LİMAK HOLDİNG

Nihat Özdemir, Limak Holding'in Sezai Bacaksız ile kurucu ortağıdır. 1976 tarihinde LİMAK İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.yi kurmuş; Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarının baraj, sulama tesisleri, boru hatları, arıtma tesisleri, yollar ve fabrika işlerini zamanından önce tamamlayarak artan bir yoğunlukla yeni işlerin yapımını üstlenmiştir. LİMAK'ın faaliyet alanını yalnızca inşaat taahhüdü ile sınırlamamış, yetişmiş insan gücünü, enerji, turizm, çimento ve gıda sektörlerine de taşımıştır.

TFF BAŞKANLIĞI

Nihat Özdemir Ankaragücü ve Fenerbahçe'de idari görevlerde bulunmuştur. 1 Haziran 2019 tarihinde tek aday olarak girmiş olduğu TFF Başkanlık Seçimi'nde 179 oy olarak federasyonun 42. başkanı oldu.

Özdemir evli ve 2 çocuk babası ve İngilizce biliyor.

TFF BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR NEDEN İSTİFA ETTİ?

Nihat Özdemir, 2019 yılında yapılan seçimle göreve gelmişti. Nihat Özdemir'in görev süresinin dolmasına 1 sene kalmıştı.

Nihat Özdemir'in kulüplerle yaşadığı tartışma sonrası istifa etme kararı aldığı öğrenildi.

Nihat Özdemir, Riva'daki toplantıda kulüp başkanlarına yaptığı "Hakkınızı helal edin" ifadeleriyle istifa kararını açıkladı.

NİHAT ÖZDEMİR TFF BAŞKANLIĞI'NDAN İSTİFA MI ETTİ?

Son dakika haberine göre; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir görevinden istifa etti.

NİHAT ÖZDEMİR'İN SERVETİ

Forbes'in 2021 verilerine göre Nihat Özdemir, 2,3 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin 5. insanıdır.

Kaynak: Haber Global TV

Nihat Özdemir istifa Nihat Özdemir kimdir