Nihat Özdemir için ok yaydan nasıl çıktı?

futbol
Nihat Özdemir için ok yaydan nasıl çıktı?

İstifa eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir futbolun çok çalkantılı olduğu bir dönemde dümeni eline aldı. Son olarak yayın ihalesi konusunda kulüp başkanlarıyla yayıncı kuruluş arasında kalınca artık ok yaydan çıktı.

“Artık ben yokum. Bu işi siz çözün!”… Böyle diyerek istifasını kulüp başkanlarına bildirdi Nihat Özdemir. Artık futbolla ilgili hiçbir şey duymak, konuşmak ve görmek istemiyordu.

Dile kolay Haziran 2019’dan bu yana TFF Başkanlık koltuğunda oturup, Türk futbolunun en garip döneminde başkanlık yaptı. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın en kötü takımı olması yetmiyormuş gibi Konferans Ligi’nde bile küme düşen milli takım, tarihin en büyük borç batağındaki kulüpler, Pandemi,  yabancı kuralı, hakem operasyonu ve bir türlü sonuçlanamayan yayın ihalesi… Bunlar sadece bazıları ve kamuoyunun bildiği  konu başlıkları. Bir de içeride yaşananlar var. Güç savaşları, iktidar hesapları, ihtiras kavgaları…

O kimseyi memnun edemedi vesselam… Kendi kulübü Fenerbahçe ilk bayrak açan kulüplerden biri. Üyelikten ihraç noktasına kadar geldi ve düşman ilan edildi. Diğer kulüpler de Fenerbahçe’den aşağı kalmadı. Her olumsuz sonuç alındığında tek suçlu federasyondu.

Nihat Özdemir için ok yaydan nasıl çıktı? - Resim : 1

'BENİ BULAŞTIRMAYIN'

Zaten bir önceki dönem başkan vekili olan Nihat Özdemir bu görevle başına gelecekleri biliyordu. Yıldırım Demirören’in görevden ayrılmasının ardından kendisine uzatılan mikrofonlara, “Allah korusun ben Federasyon başkanlığı falan düşünmüyorum , beni karıştırmayın” anlamında açıklamalar yapmıştı. Ama “Nihat Abi” formülü olarak ismi konan bir projenin en önemli parçası olarak görev kendisine tebliğ edilmişti ve yapacak bir şey yoktu.

Herkesle Nihat Abi olarak diyalog kurmaya ve sorunları iletişimle çözmeye çalışıyordu ama futbol öyle bir arena değildi. Ayrıca davul onun boynunda asılıydı ama tokmak hep başkalarının elindeydi. Bir süre sonra mümkün olduğu kadar olaylara müdahale etmeyip akışına bırakmayı tercih etti. Bu kez de işler kontrolden çıktı. Federasyonun içinde kim kimin adamı, güç dengesinde kim nerede duruyor, kimin nereye yakın karma karışık oldu. Üstüne bir de masadaki sorunlar erteleye erteleye iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Son olarak yayın ihalesi konusunda kulüp başkanlarıyla yayıncı kuruluş arasında kalınca artık ok yaydan çıktı. Çok yorulduğunu ve bunaldığını hissediyordu. Kimseye kendini anlatamıyordu ve muhatap olduğu insanlar çözüm üretmekten çok problem üretmeyi tercih ediyorlardı. Kimse bir adım geri atmıyordu. Ve sonunda Nihat Özdemir pes etti.

'BU ADAMLARLA UĞRAŞILMAZ'

İyisiyle kötüsüyle bir dönem daha kapandı. “Yıldım artık, bu adamlarla uğraşılmaz” cümleleri bu süreci çok net anlatıyor. Ama en çok dikkat çeken ve sonunda noktası olmayan cümlesiyse, “Başakşehir başkanı Göksel Gümüşdağ istifa sürecinde etken olmuştur. İsteğini yapmadım” ifadesi oldu. Bakalım bu cümle nasıl devam edecek ve nokta nasıl konulacak.

Kaynak: Web Özel

Nihat Özdemir kimdir