Nihat Özdemir'den istifanın ardından ilk açıklama: "Kendi ipimi kendim çekerim"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe üyeliğinden istifasıyla ilgili olarak, "Ben kendi ipimi kendim çekerim. Kimsenin çekmesine izin vermem" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milliyet'ten Attila Gökçe'ye konuşan Özdemir, "Disiplin Kurulu mektubu 9 Haziran'da hazırlıyor ama 11 Haziran'da Vefa Küçük bana sözlerimi düzeltmem için bir mektup yolluyor. Bu nasıl bir iş?" diye sordu. 

"BEN KENDİ İPİMİ, KENDİM ÇEKERİM"

Özdemir, "Hem TFF'nin sitesinde, hem adliyede hem de sportif olarak tescil edilmiş bir şampiyonluk var ortada. Hala bana sorular yöneltiyorlar. Neyin tartışması bu anlamış değilim. Ben kendi ipimi kendim çekerim. Kimsenin ipimi çekmesine izin vermem" dedi.

NE OLMUŞTU?

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in, bir röportajında "Futbolda şike tartışmalarını bitirmek için nasıl bir strateji izleyeceksiniz?" şeklinde yöneltilen soruya, "Birçok ülkede böyle olaylar oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon 2010-11 sezonudur. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık" sözleri Fenerbahçe camiasında büyük tepkiye neden olmuş ve Fenerbahçe Disiplin Kurulu, kendisi hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Nihat Özdemir TFF fenerbahçe