Newcastle United'dan Mauricio Pochettino'ya yıllık 22 milyon Euro

Newcastle United'dan Mauricio Pochettino'ya yıllık 22 milyon Euro

Arap sermayesine geçen İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'da teknik direktörlük koltuğu için son olarak Tottenham'ı çalıştıran Mauricio Pochettino'nun ismi ağırlık kazanmış durumda.

Haber Global - Dış Haberler

Suudi Prens Muhammed bin Selman tarafından satın alınmasının ardından ismi yıldız futbolcularla anılmaya başlayan Newcastle United'ta teknik direktörlük pozisyonu için son olarak Tottenham'ı çalıştıran Arjantinli teknik adam Mauricio Pochettino'nun ismi ağırlık kazandı.

Kasım ayında 5,5 yıllık Tottenham kariyerine kulüp tarafından son verilen 48 yaşındaki başarılı teknik adam için Newcastle United'ın yıllık 19 milyon pound (yaklaşık olarak 22 milyon Euro) önermeye hazır olduğu belirtilirken, Premier Lig yönetiminin Newcastle United'ın Suudi konsorsiyuma satışını onaylamasının ardından tarafların resmi görüşmelere başlayacağının altı çizildi.

Newcastle'ın Pochettino'da bir problem yaşanması durumunda, şu anda Çin Ligi ekiplerinden Dalian Yifang'i çalıştıran eski teknik direktörleri Rafael Benitez'e yönelebileceği de belirtildi.

Tottenham, Pochettino yönetiminde çıktığı 293 resmi maçta 160 galibiyet, 60 beraberlik ve 73 mağlubiyet alırken; İngiliz kulübü tarihinde ilk kez 2019 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkma başarısı göstermişti.

Newcastle United sezon sonuna kadar mevcut teknik direktör Steve Bruce çalıştıracak. 

Newcastle United Mauricio Pochettino Premier Lig