NEC, Fenerbahçe'yi FIFA'ya şikayet etti!

NEC, Fenerbahçe'yi FIFA'ya şikayet etti!

NEC Nijmegen İdari Direktörü Wilco van Schaik, Fenerbahçe'nin Ferdi Kadıoğlu'nun bonservisinin kalan yarısını ödemediğini hatırlatarak FIFA'ya şikayette bulunduklarını açıkladı.

Wilco van Schaik, sarı-lacivertli kulübün ilk taksidi bir gün içerisinde yatırdığını ancak o günden sonra herhangi bir ödeme yapılmadığını söyledi. FIFA'ya başvurduklarını ifade eden Wilco van Schaik, Fenerbahçe aleyhine sert cezai yaptırımlar alınmasını istediklerini açıkladı.

Bu tarz durumların Türk kulüplerinde sıklıkla olduğunu söyleyen Schaik, "Gelecekte Türk takımlarıyla transfer yaparken bu tip konuları daha iyi tartmamız gerecek. Bu transfer bizim için ders oldu." dedi.

NEC, Fenerbahçe'yi FIFA'ya şikayet etti! - Resim : 1

"FERDİ ORADA OYNUYOR, BİZ BURADA PARA BEKLİYORUZ!"

Fenerbahçe'nin transferin ilk taksidini ilk gün içinde yatırdığını söyleyen Schaik, "Ancak o günden sonra kendilerinden bir daha ses çıkmadı. Kulüp olarak elimizden gelen tek şey FIFA'ya gitmekti. Biz de FIFA'ya gittik. Ferdi Kadıoğlu orada oynuyor, biz burada para bekliyoruz. İnanılacak gibi değil. FIFA'nın kararı Kasım ayında belli olacaktı ancak bu aralar çok meşgul olmalılar. Avukatlarımızla birlikte bu sorunu çözmeye çalışıyoruz.  Umudumuz, kararın artık Ocak ayında çıkması ve ödemenin de ivedilikle yapılması. FIFA, kararın akabinde Fenerbahçe'nin derhal ödeme yapmaması durumunda cezai yaptırımlar uygulayabilir. Umarım sert kararlar alırlar." ifadelerini kullandı.

"UMARIM FENERBAHÇE AVRUPA'YA GİDER, PARAMIZI ALIRIZ"

Fenerbahçe'nin UEFA Kulüp Lisansı alabilmesi için herhangi bir borcunun olmaması gerektiğinin altını çizen Schaik, "Geçen sezon küme düşmekten son anda kurtuldukları için bu sene Avrupa'ya gidemediler. Umarım bu sezon Avrupa'ya gidebilirler. Çünkü Avrupa kupalarına katılırlarsa, UEFA Kulüp Lisansı'na başvurmaları gerekecek. Bunun için de kulübün herhangi bir borcunun olmaması gerekiyor. Dolayısıyla bize ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Bu yüzden her hafta Süper Lig'de kaçıncı sırada olduklarına bakıyoruz." şeklinde konuştu.

Ferdi Kadıoğlu, geçtiğimiz sezon başında 1,4 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu...

NEC, Fenerbahçe'yi FIFA'ya şikayet etti! - Resim : 2

fenerbahçe Ferdi Kadıoğlu FIFA Fenerbahçe transfer haberleri