Denver, Lakers'ı 'süpürdü' ve tarihinde ilk kez finale yükseldi

NBA basketbol Spor haberleri
Denver, Lakers'ı 'süpürdü' ve tarihinde ilk kez finale yükseldi

Batı Konferansı Final Serisi'nde Denver Nuggets, Los Angeles Lakers'ı 113-111 yenerek seride durumu 4-0 yaptı ve NBA finallerine yükselen ilk ekip oldu. Nuggets kulüp tarihinde ilk kez NBA finallerinde mücadele edecek.

NBA Batı Konferansı Final Serisi'ne bu sabaha karşı oynanan Denver Nuggets-Los Angeles Lakers mücadelesiyle devam edildi.

Nuggets deplasmanda Lakers'ı 113-111 yendi ve seride durumu 4-0'a getirerek NBA finallerine adını yazdıran ilk takım oldu. Denver ekibi, kulüp tarihinde ilk kez NBA Finalleri'ne yükselerek tarihi bir başarıya da imza attı.

Denver'da Nikola Jokic 30 sayı, 14 ribaunt ve 13 asistlik performansıyla triple-double yaparak bu tarihi maça damgasını vururken, Jamal Murray 25 sayı, Aaron Gordon da kaydettiği 25 sayıyla galibiyeti getiren isimler oldular.

Şampiyonluk umutları sona eren Lakers'ta ise LeBron James'in 40 sayı, 10 ribauntluk müthiş performansı takımının elenmesini önlemeyedi.

FİNALDEKİ RAKİBİNİ BEKLİYOR

Denver Nuggets, NBA Finalleri'nde Boston Celtics-Miami Heat serisinin galibiyle şampiyonluk için mücadele edecek. Doğu Konferansı Final Serisi'nde Miami temsilcisi Boston karşısında 3-0 önde bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV

Denver Nuggets Los Angeles Lakers LeBron James Nikola Jokic NBA Los Angeles Lakers-Denver Nuggets