Jokic-Murray ikilisi tarih yazdı Denver seride öne geçti

NBA basketbol Spor haberleri
Jokic-Murray ikilisi tarih yazdı Denver seride öne geçti

NBA Finalleri'nde Denver Nuggets deplasmanda Miami Heat'i yıldız isimleri Nikola Jokic ve Jamal Murray'nin rekor kırdığı maçta yenerek seride durumu 2-1 yaptı.

NBA Finalleri'ne bu sabaha karşı oynanan Miami Heat-Denver Nuggets serisinin 3. maçıyla devam edildi.

Batı Konferansı'nda normal sezonu lider tamamlayan Denver Nuggets, deplasmanda Miami Heat'i 109-94'lük skorla mağlup ederek seride 2-1 öne geçti ve yeniden saha avantajını eline geçirdi.

Denver cephesinde Sırp basketbolcu 32 sayı, 21 ribaunt ve 10 asistle triple double yaparken, Murray ise 34 sayı, 10 ribaunt ve 10 asistlik performansıyla triple-double yaptı. Miami Heat'te ise Jimmy Butler 28 sayı, Bam Adebayo da 22 sayı, 17 ribauntluk oyunu mağlubiyeti önleyemedi.

Miami forması giyen milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven ise 1 dakika süre aldığı karşılaşmada skor üretemedi.

JOKIC VE MURRAY REKORLAR KIRDI

Nikola Jokic ve Jamal Murray bu maçta gösterdikleri tarihi performansla geceye damgasını vurdular. Jokic-Murray ikilisi NBA tarihi boyunca oynanan tüm maçlar içinde (normal sezon, play-offlar ve NBA finalleri de dahil olmak üzere) aynı maçta 30'ar sayılık triple-double yapan ilk ikili oldular.

Sırp basketbolcu aynı zamanda NBA Finalleri tarihinde bir maçta 30 sayı, 20 ribaunt ve 10 asist barajlarına aynı karşılaşmada ulaşan ilk oyuncu olarak da tarihe geçti.

Final serisinin 4. maçı 10 Haziran Cumartesi günü TSİ 03.30'da Miami Heat'in ev sahipliğinde oynanacak.

Kaynak: Haber Global TV

NBA nba finalleri NBA haberleri Nikola Jokic Denver Nuggets Miami Heat Jamal Murray Jimmy Butler