NBA efsanesi Bob Lanier hayatını kaybetti

NBA basketbol 2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
NBA efsanesi Bob Lanier hayatını kaybetti

Sekiz kez All-Star seçilen NBA efsanesi Bob Lanier, 73 yaşında hayatını kaybetti.

HABER GLOBAL - NBA'de 14 sezon oynayan ünlü basketbol Bob Lanier, 73 yaşında aramızdan ayrıldı.

Kısa bir süre önce hastalanan ünlü oyuncunun ölüm haberini ailesi doğrularken NBA yönetimi de bir açıklama yaptı: Bob Lanier bir Hall of Fame oyuncusuydu ve NBA tarihinin en yetenekli merkez oyuncuları arasındaydı"  denildi. 

NBA Başkanlığı da yapan Bob Lanier, 30 yıldan bu yana NBA'in global elçisiydi. 

1984 yılında basketbolu bırakan Lanier, 1992 yılında Hall of Fame'de yer bulmuştu.

1970 yılında The Detroit Pistons tarafından draft edilen ünlü oyuncu 1970-71 sezonunda NBA All-Rookie takımına seçildi. O sezonu 15.6 sayı ortalamayla tamamladı. 1974 yılında NBA All Star'da en değerli oyuncu seçildi. 

Lanier daha sonra takas olduğu Milwaukee Bucks formasını da giydi. Bucks onun döneminde 5 sezonda da grubunu lider bitirdi. 

NBA'de oynadığı 14 sezonda, Lanier maç başına ortalama 20.1 sayı ve 10.1 ribaund oranı yakaladı, Sekiz kez NBA All-Star Maçı kadrosuna seçildi Lanier 1992 yılında Basketball Hall of Fame'e girdi ve giydiği #16 numaralı forma hem Pistons hem de Bucks tarafından emekliye ayrıldı.

Lakabı The Dobber olan ünlü basketbolcu 10 Eylül 1948 New York doğumluydu. Tam adı Robert Jerry 'Bob' Lanier Jr. olan başarılı oyuncu 1995 yılında da Golden State Warriors'u çalıştırmıştı. 

Kaynak: Haber Global TV

NBA hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler basketbol Amerikan Basketbol Ligi