Nikola Jokic şov yaptı Denver Nuggets Batı Konferans finallerine yükseldi

NBA basketbol Spor haberleri
Nikola Jokic şov yaptı Denver Nuggets Batı Konferans finallerine yükseldi

NBA'de Denver Nuggets, Phoenix Suns'ı 125-100 yenerek seriyi 4-2 kazandı ve Batı Konferansı'nda adını finale yazdıran ilk ekip oldu. Gecenin diğer maçında ise Boston Celtics, Philadelphia 76ers'ı 95-86 mağlup etti ve seride durumu 3-3'e getirdi.

NBA Play-Off yarı finallerine sabaha karşı oynanan 2 karşılaşmayla devam edildi. Nikola Jokic önderliğindeki Denver Nuggets, Phoenix Suns'ı deplasmanda 125-100 yenerek seride durumu 4-2'ye getirdi ve Batı Konferansı'nda adını finale yazdıran ilk ekip oldu.

Nuggets'ta Nikola Jokic 32 sayı, 10 ribaunt, 12 asistlik performansıyla triple-double yaparak maça damgasını vurdu. Jamal Murray 26 sayı, Kentavious Caldwell Pope da kaydettiği 21 sayıyla galibiyete katkıda bulunan diğer isimler oldular.

Sezonu kapatan Phoenix Suns'ta ise Cameron Payne 31 sayı ve Kevin Durant'in 23 sayılık oyunu mağlubiyeti önleyemedi.

BOSTON CELTICS SERİYE TUTUNDU

Gecenin diğer maçında ise Boston Celtics, Philadelphia 76ers'ı 95-86 devirerek seride durumu 3-3'e getirdi ve şampiyonluk ümitlerini sürdürmeyi başardı. Celtics'te Marcus Smart 22 sayı ve Jayson Tatum 16'sı son periyotta olmak üzere toplamda 19 sayı atarak maçı kazandırdılar.

Philadelphia 76ers'ta normal sezonun MVP'si seçilen Joel Embiid 26 sayı, 10 ribaunt ile double-double yaparken, Tobias Harris de 26 sayı kaydetti.

Milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz karşılaşmada süre almadı. Serinin 7. maçı 14 Mayıs Pazar günü oynanacak.

Kaynak: Haber Global TV

NBA Boston Celtics Philadelphia 76ers Batı Konferansı